2024. 09. 15. Vasárnap Enikő, Melitta napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Radar ráadás 22:35

Kék hírek

90 milliót sikkasztottak

Hosszú börtönbüntetés vár rájuk.

  • 90 milliót sikkasztottak

A cégvezető ezzel a tevékenységével 2018. év júliusa és 2019. áprilisa között 90 millió forintot meghaladó vagyoni hátrányt okozott a magyar állam költségvetésének.

Dr. Stoller Katalin ügyész, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő ügyben vádat emelt nyolc elkövetővel szemben.

A vádirat szerint az egyik elkövető, aki két tatai gazdasági társaság ügyvezetője volt, megállapodott egy társával, hogy olyan fiktív alvállalkozói számlákat juttat el neki, amelyekkel cégei nagy összegű ÁFA befizetési kötelezettségét csökkenteni tudja. A számlákon szereplő építési munkákat nem a számlákat kibocsátó gazdasági társaságok, hanem a cégvezető és társa által erre felkért ismeretlen személyek végezték el. A hamis számlákon szereplő gépeket a két Kft. nevében adta bérbe a cégvezető a megrendelő gazdasági társaságoknak, nem pedig a számlákat kiállító gazdasági társaságok. A cégvezető ezzel a tevékenységével 2018. év júliusa és 2019. áprilisa között 90 millió forintot meghaladó vagyoni hátrányt okozott a magyar állam költségvetésének.

A teljes cikket ITT érheti el.

Kemma

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szörnyű baleset történt Szeghalomnál

Szörnyű baleset történt Szeghalomnál

Egy ember meghalt, öten megsérültek egy balesetben, a 47-es számú főúton, Szeghalom közelében - közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombaton az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!