2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: A Putyin ellen tüntetőket tartóztatta le Mongólia, nem Putyint + videó

A Napindítóban Hidegkuti Konstantin, ifj. Lomnici Zoltán és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb világpolitikai híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: A Putyin ellen tüntetőket tartóztatta le Mongólia, nem Putyint + videó

Egy poltavai kiképzőközpontra és lembergi hadiipari üzemekre mért csapásokról számolt be szerdán az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai „különleges hadművelet” friss fejleményeit ismertetve.

Poltavában az ukrán fegyveres erők 179. egyesített oktató és kiképzőközpontját érte precíziós csapás. A tájékoztatás szerint a létesítményben külföldi oktatók irányításával az ukrán hadsereg kommunikációs és elektronikai hadviselési szakembereit, valamint az orosz területen lévő polgári objektumok elleni csapásokban részt vevő drónkezelőket képezték ki.

Az orosz védelmi minisztérium közleményében azt írta, hogy Lembergben szerdán az orosz hadsereg nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel, köztük Kinzsal hiperszonikus rendszerekkel és drónokkal mért csoportos csapást repülőgépek és rakétafegyverek elektronikus alkatrészeit gyártó és javító hadiipari vállalatokra.

Légitámadást hajtott végre rakétákkal és drónokkal szerdára virradóra az orosz hadsereg Kijev ellen is.

Az orosz hadijelentés szerint az orosz hadsereg elfoglalt a donyecki régióban található 2 települést, és a hat ukrajnai frontszakasz közül négyen előrenyomult az elmúlt nap folyamán, miközben a frontszakaszokon 11, az oroszországi Kurszk megyében pedig két ukrán támadást és ellentámadást vert vissza.

Az ukrán parlament plenáris ülésén több kormánytag lemondását elfogadta, de volt olyan tisztségviselő is, akinek nem támogatta távozását a posztjáról. Elfogadták az európai és euroatlanti integrációért felelős miniszterelnök-helyettes lemondását, illetve az igazságügyi miniszter lemondását, valamint a stratégiai iparágakért felelős miniszter lemondását. A parlament ugyanakkor nem támogatta Irina Verescsuk távozását miniszterelnök-helyettesi és a megszállt területek reintegrációjáért felelős miniszteri posztjáról.

Ukrajna arra készül, hogy meghatározatlan ideig ellenőrzése alatt tartsa azokat a régiókat, amelyeket Oroszországban foglalt el. Ezt nyilatkozta egy amerikai televíziónak Volodimir Zelenszkij elnök. Az államfő úgy fogalmazott, idézem: "nem akarjuk az elfoglalt térségekben elterjeszteni az ukrán életmódot.

Azt a területet egyelőre tartani fogjuk a győzelmi tervünk részeként, hogy lezárjuk a háborút." Az elnök hozzátette: a kurszki betörés során megszállt térség megtartása más célt is szolgál. A többi közt azt, hogy orosz hadifoglyokat ukrán foglyokra tudjanak cserélni.

A lengyel külügyminisztérium ítélte el a nyugat-ukrajnai Lemberg civil lakosságát is érintő orosz rakétatámadást, együttérzését és szolidaritását fejezte ki az ukrán néppel.

Olaf Scholz német kancellár megerősítette, hogy kormánya újabb 17 német gyártású IRIS-T légvédelmi rendszert rendelt Ukrajna számára. Ezek nyolc közepes hatótávolságú (SLM), és kilenc rövid hatótávolságú rendszer (SLS).

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!