2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 17:05

Belföld

Korrupció Budapesten: Rendszerszintű a probléma + videó

Ha itt vannak előttünk a budapesti kerületek, és kivesszük a jobboldali vezetésűeket, majd rábökünk egyre, akkor biztos, hogy találunk valamilyen korrupciós ügyet – mondta el Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Tóth Erik, az AK kutatási igazgatója.

  • Korrupció Budapesten: Rendszerszintű a probléma + videó

Rendszerszintű az összejátszás a különböző szereplők között. Ezekre a kerületekre a legtöbben a baloldalon aranytojást tojó tyúkként tekintenek, ennek a lenyomatát látjuk Óbudán, a XVIII. kerületben, az I. kerületben, Zuglóban – sorolta Tóth Erik. 

Zila János, az AK elemzője emlékeztetett arra, amikor Bajnai Gordon volt szocialista miniszterelnök, a Városháza-ügyben közvetítve egy hangfelvételen a budapesti ellenzéki politikát egy nagy medencéhez hasonlította, amelyben cápák úsznak, amelyeket meg kell etetni. – Magyarul: mindenki tartja a markát – tette hozzá. 

Úgy vélte, az óbudai korrupciós botrány, amelynek kapcsán Kiss László polgármester és Czeglédy Gergő alpolgármester előzetes letartóztatásba került, legkevésbé az óbudaiaknak jó, hiszen az ő pénzük bánta azt, ami történt. 

Karácsony Gergely és Magyar Péter nyári tárgyalásai semmi másról nem szóltak, mint hogy miként lehet a főváros működését úgy biztosítani, hogy egyébként a Karácsony természetes politikai hátországát adó pártok (DK, MSZP, Párbeszéd) leszerepeltek a választáson – mondta Tóth Erik. Úgy, hogy kiegyezik Magyar Péterrel. Megy az udvarlás, köttetnek a háttéralkuk. 

Az én félelmem sajnos az, hogy működésről, ahogy a főváros első öt évében, most sem lesz szó – jegyezte meg a kutatási igazgató, hozzátéve: Karácsony Gergely vagy a kormányra, a jobboldalra, vagy saját szövetségesire fogja dobálni a sarat, de itt fejlesztés, rend, tisztaság, dugómentes közlekedés nem lesz. 

Az igazság órájának fenti adását itt nézhetik, hallgathatják meg:

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

CÖKA: a Spar különcködik

CÖKA: a Spar különcködik

Különcködik a Spar: a magyarországi élelmiszerkereskedelmi láncok megértették - a Spar biztatása ellenére is -, hogy az infláció letörése a társadalom minden tagjának közös érdeke. A Spar nem így tett, feljelentette a magyar kormányt az ársapka bevezetéséért - közölte a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) hétfőn az MTI-vel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

MÁV: zavartalan a vasúti közlekedés az országban

MÁV: zavartalan a vasúti közlekedés az országban

Az árvízi helyzet ellenére zavartalan a vasúti, illetve a távolságibusz-közlekedés az országban - jelentette ki a MÁV vezérigazgatója hétfőn Budapesten, a Keleti pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!