2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 17:05

Belföld

Tényi István vesztegetés bűntett gyanúja miatt tett bejelentést Magyar Péter ellen + videó

Vesztegetés bűntett gyanúja miatt tett bejelentést Tényi István ügyvéd, amiért Magyar Péter állítólag hozzátartózóinak kért különleges bánásmódot a Honvédkórházban. A közérdekű bejelentéseiről ismert jogász szerint a Tisza párt elnöke bár a közéletet akarja tisztábbá tenni, korábban viszont pont ő volt az, aki visszaélt a helyzetével.

  • Tényi István vesztegetés bűntett gyanúja miatt tett bejelentést Magyar Péter ellen + videó

Én? Soha nem kértem VIP ellátást! – néhány hete még ezt állította Magyar Péter. A Magyar Nemzet azóta kiderítette, hogy a volt igazságügyi miniszter férjeként előszeretettel kereste fel a Honvédkórház speciális rendeltetésű centrumát. A lap úgy tudja: az újdonsült politikus korábban nyolc alkalommal fordult meg az általa VIP-nak nevezett részlegen, ezen kívül pedig még kilencszer vette igénybe az osztály szolgáltatásait. A Magyar Nemzet információi szerint 2021-ben huzamosabb ideig, mintegy tíz napig tartózkodott a kórházban.

A Tisza párt elnöke a közösségi oldalán reagált a hírre. Magyar Péter bejegyzésében azt írta: a Magyar Nemzet többségében hazugságot állított, arról, hogy a családtagjaim mikor kaptak egészségügyi ellátást a Honvéd Kórházban. Hozzátette: Rólam pedig azt hazudta, hogy 2021-ben 10 napig kezeltek a VIP szobákban (igaz soha nem feküdtem ott).

A formáció vezetője emellett közérdekű adatigényléssel fordul a Honvéd Kórházhoz és a fenntartó Belügyminisztériumhoz, hogy a miniszterelnök, a miniszterek, az államtitkárok, a képviselők és családtagjaik hányszor kaptak akár normál, akár VIP ellátást a Honvéd Kórházban.

Az egészségügyi államtitkár a Magyar Nemzet stábjának alátámasztotta a hírt: a pártelnök nemcsak magának, hanem családtagjainak is kért ellátást a Honvédkórházban.

Én is kaptam sms-t. Ott konkrétan arról volt szó, hogy ne a területi illetékes kórházba, ami egyébként a Szent János Kórház szállítsák a kedves rokont, hanem egy országos intézetbe. De tudomáson van arról, hogy több főigazgató kollégám is kapott hasonló típusú megkereséseket Magyar Pétertől – hangsúlyozta Takács Péter, egészségügyért felelős államtitkár.

Az ügyben pedig Tényi István ügyvéd a Fővárosi Nyomozó Ügyészségnél tett vesztegetés bűntett gyanúja miatt bejelentést.

Szerintem ez a joggal való visszaélés ismételten Magyar Péter elnök úr esetében. Hogyha az ismerős ismerősének ismerőse, meg ki tudja még kicsoda, meg micsoda szintén ilyen ellátást kaphat, ráadásul engedély nélkül. A vesztegetés, ráadásul a közélet tisztasága elleni bűncselekmények kategóriájába tartozik. A korrupciós bűncselekmények álláspontom szerint megingatják az állami, társadalmi, gazdasági szervek, valamint a hivatalos személyek törvényes szabályszerű működésébe vetett közbizalmat – mondta Tényi István ügyvéd. 

A közérdekű bejelentéseiről ismert ügyvéd hozzátette: különösen érzékeny adatokról van szó, ezért nehezen bizonyítható, hogy hozzátartózóinak kért különleges bánásmódot Magyar Péter, de a nyomozóhatóság rendelkezik a megfelelő eszközökkel az eljárás lefolytatásához.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

CÖKA: a Spar különcködik

CÖKA: a Spar különcködik

Különcködik a Spar: a magyarországi élelmiszerkereskedelmi láncok megértették - a Spar biztatása ellenére is -, hogy az infláció letörése a társadalom minden tagjának közös érdeke. A Spar nem így tett, feljelentette a magyar kormányt az ársapka bevezetéséért - közölte a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) hétfőn az MTI-vel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

MÁV: zavartalan a vasúti közlekedés az országban

MÁV: zavartalan a vasúti közlekedés az országban

Az árvízi helyzet ellenére zavartalan a vasúti, illetve a távolságibusz-közlekedés az országban - jelentette ki a MÁV vezérigazgatója hétfőn Budapesten, a Keleti pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!