2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Visszatért a májusi merénylet helyszínére a szlovák miniszterelnök + videó

Robert Ficot négy hónappal ezelőtt lőtte meg egy merénylő Nyitrabányán, a kihelyezett kormányülés után. A politikus hivatalból most ismét a városba utazott. Az ellene elkövetett támadással kapcsolatban úgy fogalmazott, vannak traumái, de nem a merénylet miatt. Hozzátette: attól tart a leginkább, hogy az ellenzék és a média kommunikációja miatt az eset újból megtörténhet.

  • Visszatért a májusi merénylet helyszínére a szlovák miniszterelnök + videó

Nem emlékekért vagy egy esetleges megoldásért jöttem ide, csupán egy klasszikus munkalátogatásra érkeztem

– ezt mondta a szlovák miniszterelnök, Robert Fico miután visszatért az ellene elkövetett merénylet helyszínére, Nyitrabányára. A politikus meglátogatott egy szakközépiskolát, szemügyre vett egy halfarmot, és a városi hivatalba is visszatért, amelytől mindössze pár méterre történt a merénylet.

Öt darab lövés. Ennyit adott le a szlovák kormányfőre május 15-én egy merénylő, Juraj Cintula a nyitrabányára kihelyezett kormányülést követően. A tettest még a helyszínen letartóztatták, azóta terrortámadás miatt folyik ellene büntetőeljárás.

A szlovák miniszterelnököt életveszélyes állapotban kórházba szállították, hosszú heteken át egy klinikán ápolták. Most, majdnem négy hónappal a merénylet után úgy fogalmazott,

nincsenek traumái az ellene elkövetett merénylet miatt, attól azonban tart, hogy a média és az ellenzék kommunikációja miatt az eset újból megtörténhet.

Vannak traumáim, de nem a merénylet miatt. Az ellenzék és a média egy része traumatizál, mert olyan légkört teremtenek, amely egy hasonló történet megismétlődéséhez vezethet. Ettől félek a legjobban. Ezt már többször elmondtam – jelentette ki a szlovák miniszterelnök.

Robert Fico hozzátette, nem tartja fontosnak sem azt, hogy a támadójának személyével törődjön sem azt, hogy azzal foglalkozzon, hibázott-e a testőrsége. A szlovák miniszterelnök kijelentette: elfogadta, hogy egyszerűen így járt, nincsen benne bosszúvágy.

Szerinte most az elsődleges az, hogy a merénylet hátterét feltárják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Simicskó István: Előbb-utóbb ebből káosz lesz + videó

Simicskó István: Előbb-utóbb ebből káosz lesz + videó

Jelenleg Németország megvédi a határait, azt csinálja, amit Magyarország 2015 óta tesz, ehhez képest az Európai Bizottság a nyáron kiszabott egy 200 millió eurós bírságot hazánkra, amelynek második felszólítása kedden fog lejárni. A témában vendégünk volt Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Matteo Salvini nemzetközi mozgósítást hirdetett

Matteo Salvini nemzetközi mozgósítást hirdetett

Nagyszabású nemzetközi mozgósítást hirdetett meg a biztonság, a gondolatszabadság, a nemzeti szuverenitás védelmében Matteo Salvini október 6-ra a lombardiai Pontidába azt követően, hogy egy migránsokat szállító hajó feltartóztatása miatt az olasz ügyészség hat év börtönbüntetést kért rá - közölte a Liga párt hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!