2024. 03. 02. Szombat Lujza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Adás

Európai Híradó

Ön a HírTV adásának 60 perccel késleltetett műsorát láthatja

Orbán Viktor Törökországból azoknak is üzent, akik Putyin kutyájának nevezik

Nem látni a kiutat az ukrajnai háborús konfliktusból és ez megbénítja az európai politikát - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Antalyában, ahol Recep Tayyip Erdogan török államfő meghívására vesz részt az Antalyai Diplomáciai Fórumon (ADF).

Vezércikk

Vezércikk: Egy újabb úgynevezett „Fidesz-árva” gondolja azt, hogy majd ő megindítja a „harmadik” utat + videó

Minden jel arra mutat, hogy pártalapításon töri a fejét Magyar Péter. Ennek kapcsán azonban ifj. Lomnici Zoltán egy érdekes jogi kérdésre hívja fel a figyelmet, méghozzá arra: vajon Varga Judit exférje megoszthatja-e egyáltalán a birtokába jutott szenzitív kormányzati információkat? Erről is volt a szó hét utolsó Vezércikkében.
Napi aktuális

Ennyire nem lehet fontos Ukrajna + videó

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint nukleáris konfliktushoz vezethet, ha a NATO csapatokat küld Ukrajnába.A Napi aktuálisban M. Dobos Marianne Somkuti Bálintot, az MCC geopolitikai műhelyének kutatóját kérdezte.
Napi aktuális

Takács Péter: Ez is mutatja, mennyire elkötelezett a kormány a szakdolgozók bérfejlesztése ügyben + videó

2010-ben egy teljes munkaidőben foglalkozatott egészségügyi szakdolgozó átlagos havi keresete 170 900 forint volt, az idei március 1-jei béremelést követően meghaladhatja a 800 ezer forintot. Aa téma kapcsán vendégünk volt a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára.
Belföld

Meggyanúsíthatta a NAV Perjés Gábort

Karácsony Gergely pénzhordó embere volt az, aki félmilliárdnyi „mikroadományt” készpénzben befizetett az egyesület számlájára.
Kék hírek

Pedofília gyanújával indult eljárás egy újbudai óvodai alkalmazottal szemben

Szexuális kényszerítés miatt eljárás indult egy fiatalemberrel szemben, aki egy újbudai önkormányzati óvodában dolgozott pedagógiai asszisztensként - tudta meg a Magyar Nemzet. 
Napi aktuális

Jön az Orbán–Trump-találkozó a választási szuperévben + videó

A konzervatívok közötti együttműködés egy fontos eleme lesz a következő Orbán–Trump-találkozó - egyebek között erről is beszélt Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője péntek este a HírTV Napi aktuális című műsorában. A két politikus március 8-án találkozik újra, ezúttal Floridában.
Napi aktuális

Történelmi változás a közlekedési rendszerben + videó

Az új tarifarendszerrel kapcsolatban a legfontosabb változás, hogy a mai naptól kezdve a 14 évesnél fiatalabb gyermekek számára a helyközi közösségi közlekedés díjmentes lett - hívta fel rá a figyelmet Hegyi Zsolt, MÁV vezérigazgató-helyettese péntek este a Napi aktuálisban.
Belföld

Konfliktusokba ütköztek a baloldali politikusok Zuglóban + videó

Csatatér kerületté változott Zugló. Ismét egymásnak estek az ellenzéki jelöltjei a városrészben. A Momentum azzal vádolta meg a regnáló polgármestert, hogy önkormányzati pénzekből kampányol.
Külföld

Arat a kolera

Tanzániában legkevesebb 26 ember életét követelte a kolera, amelynek járványa a kelet-afrikai ország tíz régióját sújtotta január 5. és február 8. között - közölte a helyi egészségügyi minisztérium.
Napi aktuális

Harc a zsugorinflációval + videó

Március 1-jétől kötelező a boltokban feltüntetni, ha egy adott termék mennyisége csökken. A témában Nobilis Márton élelmiszeriparért felelős államtitkárt kérdezte M. Dobos Marianne műsorvezető.
Napi aktuális

Mennyire szolgálják a dugók Karácsony Gergely egészségügyi elképzeléseit? + videó

A főváros vezetésének az a célja, hogy egy évtizeden belül visszaadjon plusz öt egészségben eltöltött évet a budapestieknek - jelentette be a főpolgármester a főváros jövőjéről szóló pénteki tanácskozáson. A témában a Napi aktuális vendége volt Trencséni Dávid és Kovács András újságíró.
Külföld

Eltemették Alekszej Navalnijt

Az elhunytat szülei búcsúztatták, özvegye és két gyermeke nem tartózkodnak Oroszországban.
Belföld

Erőszakos üzenet és rongálások a kampány előtt + videó

Akasztással fenyegették és obszcén módon sértegették a Fidesz ferencvárosi politikusát. Gyurákovics Andrea szerint meglett a hatása az ellenzéki uszításnak.
Radar

Radar - Bamako, az életre szóló kaland + videó

Károly vízvezeték szerelő, Csaba pedig belsőépítész és lakberendező. Januárban vágtak neki életük nagy kalandjának. Wartburg rajongók, figyelem!
Radar

Radar - Fillérekből nyaralás? Lehetséges! + videó

Sokszor lehet hallani, hogy manapság már akár fillérekből is el lehet jutni a tengerpartra, olcsón lehet repülőjegyre és szállásra is szert tenni. Erre a kérdésre kerestük a választ Kiss Róbert Richard turisztikai szakértővel.
Radar

Radar - Egyre népszerűbb a CSOK Plusz + videó

Most a meghirdetett lakáshitelek 6-7 százalék közötti kamattal elérhetőek, sőt, a független hitelszakértők az elmúlt néhány hétben 5-össel kezdődő kamatajánlatokat adtak ki.
Külföld

Muszlim bevándorlók halálosan megfenyegették Monfalcone polgármesterét + videó

A jobboldali városvezető az iszlámosodási folyamatok megállításán fáradozik megválasztása óta.
Paláver

Paláver: Végső búcsú Navalnijtól + videó

Végső nyugalomra helyezik a börtönben meghalt Alekszej Navalnij ellenzéki politikust. Ebben a témában is elmondhatták véleményüket a hallgatók, akiknek bejelentkezését ezúttal Dezse Balázs várta a HírFM stúdiójában.
Külföld

Szijjártó Péter: A kanadai külügyminiszter érti a kárpátaljai magyarok sorsát

Az örömteli hírt a törökországi Antalyában tartózkodó külgazdasági és külügyminiszter osztotta meg közösségi oldalán.
Külföld

Félelmetes fegyverrel tartott erődemonstrációt Putyin

A gyakorló robbanófejek a Kamcsatka-félszigeten lévő Kura gyakorlótéren kijelölt területre érkeztek.
Belföld

További uniós pénzekhez juthat hozzá Magyarország

A hírt egyelőre hivatalosan még nem erősítette meg az Európai Bizottság.
Gazdaság

Hétfőtől ismét sztrájk lesz a pécsi helyi közösségi közlekedésben

A szakszervezet a sztrájkkal továbbra is 20 százalékos alapbéremelést kíván elérni a társaság által biztosított 18,5 helyett.

Legfrissebb híreink

Radar

Külföld

ENSZ: félelmetes sebességgel csökken az élők száma Gázában + videó

Kegyetlen támadás történt Gázában egy segélyosztás közben, amelyben 112-en meghaltak és 760-an megsebesültek. A támadással az izraeli erőket vádolják. A zsidó állam hadserege ugyanakkor azt állítja: ők csak figyelmeztető lövéseket adtak le. Az ENSZ vizsgálatot sürget az ügyeben.
Külföld

Hankó Balázs: A közép-európai államok kapják meg a jogos kutatási támogatást!

Az államtitkár hangsúlyozta, a jogos támogatásokból megvalósuló kutatások eredményeit a magyar nemzet, s ezáltal Európa javára lehet fordítani.
Belföld

Átlagosan 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók alapbére + videó

A mostani lépéssel az egészségügyi szakdolgozók alapbére 2010-hez képest több mint négyszeresére emelkedik - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára.
Külföld

Magyarország megszállásával fenyegetőznek az ukrán televízióban + videó

Jevhen Dikij, az Ajdar nevű félkatonai szervezet volt zászlóaljparancsnoka az ukrán televízióban arról értekezik, hogy szerinte az ukrán sereg simán legyőzi a magyar haderőt, és a NATO sem segíthet.
Külföld

Orbán Viktor Bulgária elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken megbeszélést folytatott Rumen Radev bolgár köztársasági elnökkel a törökországi Antalyában – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Belföld

DK-s politikus ígéri: Azon lesz, hogy a vizsgálóbizottság munkájában ne a pártpolitikai érdekek domináljanak

A bicskei gyermekotthon ügyet vizsgáló bizottság március végére vagy április elejére szeretné befejezni munkáját.
Gazdaság

A BYD miatt akár emelkedhet is a Csongrád vármegyei ingatlanok ára

Érdeklődés tekintetében 80 százalékos növekedést jeleznek a szakemberek a Csongrád vármegyei ingatlanok piacán.
Energikus Trump kontra csoszogó Biden + videó

Energikus Trump kontra csoszogó Biden + videó

Azt már megszokhattuk, hogy az amerikai elnökválasztás néha olyan, mint egy showműsor. Erre a tapasztalatra erősített rá Trump és Biden, amikor egy időben, de két különböző határszakaszon jelentek meg a napokban.
 Avgyijivka elfoglalása után megfordult a szél

Avgyijivka elfoglalása után megfordult a szél

Több forrásból arról lehet értesülni, hogy a télen "befagyott" orosz-ukrán frontvonalak a tavasz, illetve a nyár közeledtével az orosz csapatok számára hozhatnak előnyösebb pozíciókat, előretörést.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!