2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Vona Gábor: A baloldalt Gyurcsány uralja

Gyurcsány Ferenc uralja az ellenzéket, akit sem lenyelni, sem kiköpni nem tudnak a szövetségesei. Erről beszélt Vona Gábor az Indexnek. A Jobbik egykori vezetője, sem volt pártját sem pedig annak miniszterelnök-jelöltjét nem tartja esélyesnek.

  • Vona Gábor: A baloldalt Gyurcsány uralja

Az ellenzéki összefogást hangoztatta évértékelő beszédében Gyurcsány Ferenc. Pár héttel azt követően, hogy a balliberális pártok a Jobbikkal karöltve megállapodtak abban, hogy mind a 106 körzetben előválasztással döntik el ki legyen a kormánypárti képviselőjelölt kihívója. Arról is határoztak, hogy egy közös miniszterelnök-jelölt mögé sorakoznak fel, akit szintén előválasztás után jelölnek ki.

A DK első embere ugyanakkor korábban már világossá tette, az összefogás résztvevőinek, hogy ő és pártja megkerülhetetlen tényezők. Ettől függetlenül Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, Fekete-Győr András, a Momentum első embere és Jakab Péter, a Jobbik elnöke is bejelentette igényt tart a miniszterelnöki székre.

Befutóként legvalószínűbbnek, vagy a legtöbb tartalékkal rendelkezőnek, Karácsony Gergelyt látom.

Még a Jobbik korábbi elnöke sem volt párttársát tarja a legalkalmasabb miniszterelnök-jelöltnek - erről Vona Gábor beszélt az Indexnek adott interjújában. Szerinte ugyanakkor Karácsony Gergely sem jó jelölt, mert nincs mögötte erős párt és úgy látja, az ellenzéki oldalt Gyurcsány Ferenc uralja, akinek eddig minden a forgatókönyve szerint zajlik. A Jobbik egykori elnöke úgy gondolja:

a DK vezérét se kiköpni, se lenyelni nem tudja a többi párt.

Vona azonban a szivárványkoalíciót sem tartja egy stabil szövetségnek.

Hozzátette: ha elveszíti a választást az ellenzéki összefogás, akkor darabokra hullhatnak.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Sára Botond: Be fogom rúgni az ajtót + videó

Sára Botond: Be fogom rúgni az ajtót + videó

A józsefvárosiak szerint nagyon nagy bajban van a főváros VIII. kerülete. A helyiek nem szeretnének egy újabb öt évet eltölteni a Pikó-féle városvezetéssel. Erről Sára Botond, a kerületi Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje beszélt a Napi aktuálisban. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!