2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Háború Ukrajnában

Napindító: Dunda György – Kamionjaikból viszik el a fuvarozókat a frontra + videó

A legfrissebb ukrán eseményekről Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója számolt be.

  • Napindító: Dunda György – Kamionjaikból viszik el a fuvarozókat a frontra + videó

Az Ukrán Nemzetközi Fuvarozó Egyesület intézett a kormányhoz egy levelet, melyben arról írnak, hogy azok a fuvarozókat, akik külföldről térnek haza a toborzó tisztek a kamionjaikból szedik ki.

„Járműveik szállítmánnyal együtt ott maradnak, ott vesztegelnek az út szélén, akár szabad prédává is válik. Ennek a veszélyére, ennek a tarthatatlanságára hívta fel a figyelmet az Ukrán Fuvarozók Egyesületének a vezetősége.”

-mondta Dunda György.

A HírTV kárpátaljai tudósítója beszámolt arról is, hogy Kárpátalján a háború ellenére 2024 első három hónapjában nőttek az adóbevételek, a nyugdíjalapot túlteljesítették, a költségvetési tervezett bevételeket túlteljesítették. Emiatt Kárpátalja jelentős mértékben tudja segíteni és támogatni a fronton lévő kárpátaljai katonai alakulatokat.

„Több száz vállalkozó települt át Kárpátaljára, 77 százalékkal bővült a munkaerő piaci kínálat és Ungvár a háború előtt egy 120 ezres város volt. Most becslések szerint eléri, sőt talán meg is haladja a 200 ezret. Ami azt jelenti, hogy Ungvár népszerű a belső menekültek körében.”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!