2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Ottó 12:30

Napi aktuális

Megkezdődött a próbakitermelés a turai kőolajkúton + videó

Új kőolajlelőhelyet tárt fel Tura közelében a Mol. A témában vendégünk volt Hortay Olivér, a Századvég üzletágvezetője a HírTV Napi aktuális című műsorában, aki arról is beszélt, hogy Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter jó iránynak nevezte, hogy a Mol 10 forinttal csökkentette az üzemanyagárakat.

  • Megkezdődött a próbakitermelés a turai kőolajkúton + videó

A Budapesttől nem messze található úgynevezett Paleogén-medencében jelenleg 4 kutatási koncesszió van, ebből a Mol a Dány terület felett rendelkezik. A társaság sikert ért el itt 2022-ben, a felfedezett olajmezőn található Vecsés-2 kút mára a vállalat egyik legnagyobb hozamú magyarországi olajkútjává vált napi 1400 hordó termeléssel, és a 2016 óta termelő Tóalmás-Észak olajmező is a közelben található. A Mol Magyarország a következő öt évben százmilliárd forint nagyságrendű összeget tervez beruházni Magyarországon a kőolaj- és földgázkitermelésbe.

Hortay Olivér elmondta, a turai kúton megkezdődött a próbakitermelés, egyelőre ezer hordó nyersolajat biztosít ez a forrás naponta. 

Hozzátette:

Magyarország napi olajigénye nagyjából 160 ezer hordó, ebből a belföldi kitermelés 20 ezer hordó. 

Úgy fogalmazott, a hír jó, minden olyan találatnak lehet örülni, ami erősíti hazánk belföldi kitermelését. 

Hortay Oliver adásunkban arról is beszélt, hogy Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter jó iránynak nevezte, hogy a Mol 10 forinttal csökkentette az üzemanyagárakat. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kemény harc megy a XII. kerületért + videó

Kemény harc megy a XII. kerületért + videó

Fontos, hogy a hagyományos értékek, a családok biztonsága megmaradjon a Hegyvidéken! Erről Fonti Krisztina a Fidesz-KDNP XII. kerületi polgármesterjelöltje beszélt a HírTV péntek esti Napi aktuális című műsorában. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!