2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A Sakál, a Patkány, a Kádár és a Laci 03:00

Belföld

A pécsi ítélőtábla megalapozatlannak találta az elsőfokú felmentő ítéletet + videó

Újra kell tárgyalni a pécsi buszbeszerzéssel kapcsolatos, 2022-ben indult büntetőpert. A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla ugyanis megalapozatlannak találta az elsőfokú felmentő ítéletet. A vádirat szerint 8 éve az érintettek az ügylet során jelentős vagyoni hátrányt okoztak, a város tömegközlekedését bonyolító cégnek.

  • A pécsi ítélőtábla megalapozatlannak találta az elsőfokú felmentő ítéletet + videó

A Tüke Busz Zrt. mely az önkormányzat tulajdona a 2010-es évek elején arról döntött, hogy a leromlott buszparkjának jelentős részét lecseréli. Hollandiában találtak megfelelő darabszámú használt flottát, melyet kevesebb mint 3 milliárd forintért árultak, de végül 3 és fél milliárdot fizettek érte. Az ügyben közvetítő másodrendű vádlott szerint különbség, 650 millió forint, a jutalék volt.

A különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás miatt a Kaposvári Törvényszéken indult per felmentő ítélettel zárult. Másodfokon a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet hatályon kívül újratárgyaláshelyezését indítványozta. Ennek a Pécsi Ítélőtábla helyt adott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

A mostani főpolgármester úrnak a tudása az leértékelődött az elmúlt időszakban. Ő egy dolgot tud, azt jól tudja, kötözködni a kormánnyal – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!