2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Radar 23:40

Belföld

Gyurcsány állítja, nincs kapcsolatban a kétes hírű oligarchával

Tagadja Gyurcsány Ferenc, hogy kapcsolatban állna azzal a kétes hírű bolgár üzletemberrel, akit hazájában jelenleg azzal gyanúsítanak, hogy bérgyilkost fogadott egy médiamágnás megölésére. Gyurcsány azt állítja, ő személyesen soha nem találkozott Cvetan Vaszilevvel, azt viszont elismerte, hogy cégeik együtt üzletelnek Bulgáriában.

„Cvetan Vasiljev chairmen…” – A bolgár Korporatív Kereskedelmi Bank tulajdonosát, Cvetan Vaszilevet mutatta be így a műsorközlő egy isztambuli konferencián. A bolgár milliárdos Bajnai Gordon társaságában értekezett az európai energiapolitikáról és gazdaságról 2012 novemberében. Vaszilevnek nemcsak a banki szabályozásokról, hanem egyéb ügyekről is lehet mondanivalója. Bolgár sajtóhírek szerint az oligarcha bérgyilkosokat fogadott a médiamágnás Delján Peevszki megölésére. Vaszilev ellen különleges titkosszolgálati eszközöket vetettek be, házait átkutatták.

„Cvetan Vaszilevvel soha nem találkoztam, nem ismerem.” – mondta Gyurcsány sajtótájékoztatóján. A DK-elnök cégein keresztül közvetve kapcsolatban állt a Vaszilev többségi tulajdonában lévő Korporatív Kereskedelmi Bankkal. Közösen dolgoztak egy mobil fizetési technológia bevezetésén.

Gyurcsány azt is elmondta: „A tulajdonomban álló Altus Zrt.-nek van egy többségi tulajdonában álló tanácsadócége, amely cégnek van egy másik leányvállalata, egy harmadik cég, amely Bulgáriában a szóban forgó bankkal, a Korporatív Kereskedelmi Bankkal közös vállalatot alapított. Ebből nekünk 10 százalékos részesedésünk van.”

Gyurcsány Ferenc nem válaszolt arra a kérdésre, megszakítja-e üzleti kapcsolatát a kétes hírű bolgár bankvezérrel. Azt állítja, nem neki, hanem cégének van kapcsolata Cvetan Vaszilevvel. „Közelebb állok Csányi Sándorhoz, mint a bolgár (…) Korporatív Kereskedelmi Bankhoz, mert az OTP Banknál van a folyószámlám. Hogy a bolgár bank egyik tulajdonosának milyen történetei valóságosak, illetve nem, azt nem tudom. Önöknél, vagy másoknál olvastam, illetve hallottam róla” – fogalmazott a DK elnöke a Hír Televíziónak.

Cvetan Vaszilev jelenleg külföldön tartózkodik, de a bolgár hatóságok már felszólították, hogy térjen haza és tisztázza a szerepét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!