2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Budaházy terrorista, ismét megosztott a baloldal

2016. szeptember 4., vasárnap 21:50, frissítve: hétfő 18:03

100 milliárd forintot költ a kormány a migrációs válsághelyzetre, a költségek részletei azonban nem ismertek. A kormány közben jelezte, meghosszabbította a tömeges bevándorlás miatt elrendelt válsághelyzetet. Első fokon 13 évet kapott Budaházy György, februárra csúszhat a hármas metró felújítása, és a miniszterelnök lánya magánemberként járt Bahreinben. Heti összefoglaló.

Külön úton az MSZP: a szocialisták a többi baloldali párt nélkül indulnak neki a kvóta-népszavazási kampánynak, és azt mondják: sikeres népszavazás esetén támogatnák Brüsszelben a kormányt. Az Együtt, a PM és a Modern Magyarországért Mozgalom viszont együtt gyűjtene pénzt óriásplakátokra. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt már meg is kezdte a kampányt: első hirdetéseik már az utcákon vannak. Közben hat hónappal meghosszabbították a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fenntartását.

Kimondták: Budaházy terrorista, elszabadultak az indulatok

Első fokon terrorista Budaházy György. A Fővárosi Törvényszék bűnösnek találta a szélsőjobboldal ikonikus alakját valamennyi társával együtt. A nem jogerős ítélet szerint erőszakkal igyekeztek megdönteni az őszödi beszéd kiszivárogtatásával leleplezett Gyurcsány Ferenc hatalmát 2007-től. A tárgyalóteremben elszabadultak az indulatok, amikor az ügyész súlyosításért fellebbezett. A Hír TV exkluzív interjút készített Budaházy Györggyel, a Jobbik szimpátiatüntetést szervezett mellette.

Mit csinált Orbán Ráhel és férje Bahreinben?

A bahreini Olaj- és Gázügyi Hatóság vezetőjével, valamint az arab ország energiaügyi miniszterével találkozott tavaly szeptemberben Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István. Bár sem Orbán Ráhelnek, sem férjének nincs hivatalos állami tisztsége, az angol nyelvű beszámolóban arról írtak, hogy olaj- és gázügyekről tárgyaltak. A cikk hónapokig változatlan formában volt elérhető az interneten, ám később átírták, és már csak magánlátogatásról szól a beszámoló.

Tartanak a muszlim imaháztól

Aggályosnak tartja több zsidó hitközség is a rabbiképző mellé épülő iszlám közösségi helyiséget. A korábban ellenvéleményt megfogalmazó Mazsihisz már nem kommentálja az ügyet, azt mondják, számukra a legfontosabb a közösség biztonsága. A Jótékonysági Béke Alapítvány nem áll a nyilvánosság elé, de egykori imaházukat már árulják.

Tehetségeket karolna fel Orbán udvari milliárdosa

Milliárdos elődök útjára lép Mészáros Lőrinc: új alapítványt hozott létre, melynek kuratóriumi elnöke a felesége. Céljuk a Felcsút környéki tehetséges fiatalok felkarolása. Az egykori gázszerelő közben nyaral, de építőipari cégei nyereséget termelnek: nemcsak egy budai luxusvilla építését nyerték el, a MÁV sorompóit is ők újíthatják fel.

…és még

Elfogadta a kolozsvári bíróság a magyar hatóságok kiadatási kérelmét a nyíregyházi gyilkossággal gyanúsított román orvos ügyében. Ezzel párhuzamosan döntött a férfi 30 napos előzetes letartóztatásáról is. Az orvos évek óta Magyarországon élt, a sátoraljaújhelyi kórházban dolgozott. A bulvársajtó szerint szerelmes lehetett az orvos-látogatóként dolgozó nőbe, akivel korábban kapcsolata is volt, de a férjezett asszony visszautasította közeledését. A román orvos a házaspárt nyíregyházi otthonában lőtte meg, a nő azonnal meghalt, a férfi túlélte a támadást. Az orvos Kolozsvárra szökött és végezni akart életével, már a búcsúlevelet is megírta.

Nem lesz zökkenőmentes az új tanév a Pedagógusok Szakszervezete szerint. Galló Istvánné szakszervezeti elnök szerint ugyanis több ponton nincs előrelépés az oktatásban, így a pedagógusok kötelező óraszámának csökkentésében, a bérezésükben és az üres álláshelyek feltöltésében sem. Lázár János kancelláriaminiszter a 2018-as országgyűlési választások előtt már nem lát lehetőséget a tanulói terhek csökkentésére a közoktatásban.

Megússza a börtönt a fagyállós gazda: gyilkosságról az enyhébb megítélésű testi sértésre minősítette át a bűncselekményt a Fővárosi Ítélőtábla, és ebből következően mérsékelte is a büntetést: másodfokon felfüggesztett szabadságvesztést kapott a vádlott. Az ítélethirdetés után az elhunyt sértett apja a kamerák előtt megfenyegette a vácszentlászlói férfit.

Az igazságügyi tárca dönt Gyenes Levente sorsáról – ezt Lázár János jelentette be a kormányinfón. A kancelláriaminiszter szerint erre azért van szükség, mert a kormányhivatal és a Belügyminisztérium álláspontja nem egyezik abban, hogy a választás ténye felülírja-e a bírósági ítéletet. Gyömrőn múlt vasárnap választották újra az adócsalásért és okirat-hamisítért jogerősen felfüggesztett börtönre ítélt Gyenes Leventét. Az igazságügyi tárca az eset miatt törvénymódosítást javasol, és erkölcsi bizonyítványt követelhetnek a jövőben a polgármesterektől.

Látszólag önként játszotta át a kegyvesztett Spéder Zoltán a legjelentősebb ingatlanvállalatát Schmidt Máriának – írja Hvg.hu. A portál szerint a milliárdos üzletember megszavazta, hogy őt magát és bizalmasait is kitegyék a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. különböző vezető testületeiből. Spéder körének helyét a szintén milliárdos Schmidt Mária emberei foglalták el a cégben. A kisrészvényesek szerint a hatalomátvétel forgatókönyvét előre megírták. Ha Schmidt Máriáék nem vásárolják ki őket a törvényben előírt módon, akkor a kistulajdonosok megtámadják a közgyűlési határozatokat. Spéder Zoltán a takarékszövetkezetek átalakításán különbözött össze a kormánnyal.

Megfontolhatja a kormány, hogy a dohányellátók mintájára központosítják-e több területen a nagykereskedelmet – árulta el újságírói kérdésre a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János szerint azzal, hogy az Európai Unió augusztusban megszüntette a dohányellátók miatti eljárást, új lehetőség nyílt a kormány előtt. A kancelláriaminiszter azt mondta: nemzeti italboltok biztosan nem lesznek, arra viszont utalást tett, hogy a gyógyszerellátást érintheti a központosítás.

Az elnökség kérésére távozott a pártból Kerék-Bárczy Szabolcs – ismerte el a Hír TV-nek a DK szóvivője. Gréczy Zsolt szerint a véleménykülönbségek miatt kérte az elnökség Kerék-Bárczy Szabolcstól, hogy lépjen ki a Demokratikus Koalícióból. Kerék-Bárczy Szabolcs a 168 Óra című hetilapban közölte publicisztikáját, amelyben élesen kritizálta a Gyurcsány-pártot. A politikus nem biztos, hogy új pártot alapít, de úgy véli, hogy a jobbközép felé kell nyitni.

Főpolgármesteri ultimátum a fővárosi közbeszerzési cég vezetőjének. Repül a székéből Kádár Attila, ha tíz napon belül nem írja ki a pályázatot a 3-as metró felújítására. Ezt szokásos sajtótájékoztatóján közölte Tarlós István, miután két órán át egyeztetett a miniszterelnökkel. Abban állapodtak meg, hogy a metrófelújítás tényleges költségének és az uniós támogatásnak a különbözetét a kormány állja. A hiányzó összeget Budapest vezetése 50 milliárd forintra becsüli.

Jövő héten kedden megkezdi vb-selejtezős szereplését a magyar labdarúgó-válogatott. Bernd Storck az év mérkőzésének nevezte az összecsapást. A szövetségi kapitány új játékosokat hívott be a keretbe, akikkel Telkiben edzőtáborozott. Storck hangsúlyozta: az Európa-bajnoki szereplés utáni eufóriát most már el kell felejteni, és a következő két évre kell koncentrálni, hogy a válogatott ott legyen a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!