2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 03:00

„Te majd várjál, majd így sz..d ki az anyád úristenit!”

2016. szeptember 1., csütörtök 17:06, frissítve: péntek 16:24

Megússza a börtönt a fagyállós gazda. A Fővárosi Ítélőtábla gyilkosságról az enyhébb megítélésű testi sértésre minősítette át a bűncselekményt, és ebből következően mérsékelte a büntetést. A vádlott felfüggesztett szabadság-vesztést kapott másodfokon. Az ítélethirdetés után az elhunyt sértett apja a kamerák előtt fenyegette meg a vácszentlászlói férfit.

„Én tényleg nagyon sajnálom ami történt, és ha előre látnám az időt, hogy mi kerekedhetett ki ebből a dologból, akkor biztos, hogy nem csinálnék ilyen butaságot” – az utolsó szó jogán bánta meg tettét V.Pál. A kertész-mérnök végzettségű vácszentlászlói férfi 2013-ban megelégelte, hogy lopják a meggyborát, ezért fagyállót öntött bele. A lopás folytatódott, a tolvaj pedig - aki egyébként kábítószert is fogyasztott - belehalt a mérgezésbe.

Első fokon 7 év letöltendő börtönre ítélték a gazdát, ezt enyhítette jelentősen a Fővárosi Ítélőtábla.

„A vádlott cselekményét a btk. 164. szakasz első bekezdésébe ütköző, de a 8. bekezdés második tétele szerint minősülő testi sértés bűntettének minősíti. A büntetését 1 év 6 hónap szabadságvesztésre enyhíti. A szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggeszti” – mondta Nehrer Péter bíró.

Az ítélőtábla azzal indokolta a döntést, hogy a gazda mindössze 2 liter fagyállót öntött a 12 literes boroshordóba, tehát nem merült fel a szándékos emberölés kísérlete. A halált az okozhatta, hogy a tolvaj alkoholista és kábítószerfüggő is volt. Annak idején a családtagjai sem jelentették rosszullétét a mentőszolgálatnak, mert a fagyálló okozta rosszullétről azt hitték, hogy alkoholmérgezésről van szó.

„Ez nem azt jelenti, hogy a vádlottnak joga volt így cselekednie, hiszen az imént mondtam, hogy a jogos védelmi helyzet nem állapítható meg, mert olyan módon előzetesen a tolvajokkal szemben sem lehet védekezni, hogy olyan eszközöket helyezzek el, még a körülkerített zárt portámon is, akik ebbe beleesnek” – magyarázta az ítéletet Nehrer Péter.

A fagyállós borral megmérgezett férfi apja nem ért egyet az enyhítéssel, a kamerák előtt rontott neki és fenyegette meg a vácszentlászlói férfit. „Te majd várjál, majd így sz*pd ki az anyád úristenit! A fagyállót! Oszt majd meglátom, hogy melyiknek nem lesz semmi baja! Neked meg vigyázz! Nem bántalak, mert nem bántom, nehogy az legyen, de ott lakik még. Áááá, A k*rva anyádat! Ne félj nem bántalak, rohadjál meg” – így az áldozat apja.

Hiába az enyhítés, V. Pál úgy látja, egyelőre sem neki, sem családjának nem lesz könnyebb élete.

-Ettől az ítélettől most jobban félek, mármint hogy kint valami hülyeségeket fognak csinálni, vagy zaklatás lesz megint.
- Elköltözik?
-Nincsen gazdasági erő ahhoz, hogy elköltözzünk messzire.

A fővárosi ítélőtábla döntése jogerős.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!