2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Nem számított enyhébb büntetésre a fagyállós gazda védője

2016. szeptember 2., péntek 11:08, frissítve: péntek 22:08

Nem számított arra, hogy enyhébb büntetést kap védence – mondta a fagyállós borosgazda ügyvédje Reggeli járat című műsorunkban.

A vácszentlászlói gazda büntetését tegnap enyhítette jogerős határozatával a Fővárosi Ítélőtábla, hét év fegyház helyett másfél év felfüggesztettet kapott. A férfi védője, Móricz Balázs Reggeli járat című műsorunkban úgy vélte, igazságos döntés született.

„Nehéz dogmatikai kérdés, amit ez a férfi tett, hogy fagyállót kevert a borhoz, amely szerintem a büntetőjogászokat évekig foglalkoztatni fogja, és cikkek sorozata fog erről szólni. Én azt gondolom, hogy helyes köztes álláspontot foglalt el a másodfokú bíróság, amikor azt mondta, se nem gondatlan emberölés, se nem szándékos, hanem halált okozó testi sértés. A borosgazda azzal tisztában volt, hogy egészségkárosító hatást tud elérni, de senkinek nem kívánta a halálát, hiszen könnyelműen bizakodott abban, hogy a mérgezés, a »szennyezés« kiderül, és aki megitta, időben orvoshoz fordulván életben marad” – mondta Móritz Balázs, a Hír TV ügyvédje.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!