2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 03:00

Maradj otthon! – üzenik az ellenzéki pártok

2016. szeptember 3., szombat 15:44, frissítve: hétfő 18:05

Az MSZP már megkezdte, az Együtt, a PM és a Modern Magyarország Mozgalom pedig szeptember 15-től indítja az október másodikai népszavazás bojkottjára buzdító plakátkampányát. Az ellenzék szerint ugyanis nincs közjogi relevanciája a népszavazásnak, ezért távolmaradásra buzdítanak. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára obszcénnek nevezte az ellenzéki pártok kampányát.

Az MSZP arra buzdítja plakátjain a szimpatizánsokat, hogy maradjanak távol október 2-án a kvótaellenes népszavazáson.

„Az MSZP 2015 májusa óta nem támogatja a betelepítési kvótát, mint a menekültkérdés rendezési módját. De mindezzel párhuzamosan tiltakozunk a gyűlöletkeltő népszavazás és az ezzel kapcsolatos félelemkeltés ellen” – mondta Molnár Gyula pártelnök.

A párt arra szólította fel a Fideszt, mondják meg, milyen közjogi következménye lesz az referendumnak.

Szeptember 15-én kezdi meg a népszavazás bojkottjára buzdító plakátkampányát az Együtt, a PM és a Modern Magyarország Mozgalom, közel 20 millió forintból. Az ellenzéki pártok hazugnak tartják a Fidesz által kezdeményezett népszavazást, ezért szimpatizánsaikat a szavazástól való távolmaradásra buzdítják. Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke szerint a referendummal a kormány valójában arra szeretne felhatalmazást szerezni, hogy az országot bármikor kivezethesse az Európai Unióból.

„Erkölcsi kötelességünknek tekintjük, hogy szembeszálljuk a Fidesz néphülyítésével és demagógiájával. A legegyszerűbb megoldást, a távolmaradást kérjük mindenkitől, mert ez a legegyszerűbb választás, és szerintünk Orbán Viktornak a hazug kérdése nem érdemel választ. A Fidesz nem a menekültválságot akarja enyhíteni, a Fidesz nem egy jobban működő Európát akar, a Fidesz nem biztonságot akar, hanem milliárdokért hazudnak nekünk a saját pénzünkből” – fogalmazott Szigetvári Viktor.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára visszautasítja az ellenzék által megfogalmazott vádakat. Bővebben>>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!