2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Az olasz futball magyar mesterei

Következik:

Európai Híradó 04:00

Otthagyta Gyurcsányékat Kerék-Bárczy

2016. szeptember 1., csütörtök 18:26, frissítve: csütörtök 18:28

Kilépett a Demokratikus Koalícióból Kerék-Bárczy Szabolcs. A Hír TV-nek azt mondta, nem tudták folytatni a munkát a politikai stratégia kapcsán kialakult nézetkülönbségek miatt.

A Gyurcsány Ferenc alapemberének tartott politikus lemondott minden tisztségéről. Hivatalosan sem ő, sem pedig a párt nem közölte távozásának okát. Kerék-Bárczy azonban a 168 Óra című hetilapban megjelent publicisztikájában élesen kritizálta az úgynevezett demokratikus ellenzéket és a Gyurcsány-pártot is. Paradigmaváltást sürgetett, és azt hangsúlyozta, hogy szerinte gyökeres változások kellenének ahhoz, hogy legyőzhessék a Fideszt a következő választáson, de sok tag úgy látja, hogy csak a képviselői helyeken osztozkodnak előre a pártvezetők.

„Én írtam egy anyagot a 168 órában, nyilván ez, ami ma megjelent, ez kiváltó oka lehetett ennek, de én azt gondolom, megyünk tovább. Olyan véleménykülönbségek alakultak ki a politikai stratégiát illetően, amelyik mindkettőnket, tehát az elnökséget is meg engem is erre a döntésre ösztönzött” – mondta Kerék-Bárczy Szabolcs a Hír TV-nek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!