2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

„Nem vagyunk terroristák!” – százak a Legfőbb Ügyészség előtt

,

2016. szeptember 3., szombat 13:07, frissítve: hétfő 18:05

Nem vagyunk terroristák! címmel több százan demonstráltak a terrorizmusért elítélt Budaházy György mellett a Legfőbb Ügyészség épülete előtt. A szimpátiatüntetést a Jobbik alelnöke, Toroczkai László hirdette meg. Budaházy Györgyöt első fokon 13 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság, mert a vád szerint az általa alapított Magyarok Nyilai nevű szervezettel 2007 és 2009 között több támadást hajtottak végre balliberális politikusok ellen.

Balhé tört ki a Fővárosi Törvényszéken, miután az ügyészség súlyosításért fellebbezett. Budaházy György 13 év, társai 5-től 12 évig terjedő fegyházbüntetést kaptak a Magyarok Nyilai-perben. A nyomozást 8 éve rendelték el, az elsőfokú bíróság kedden hozott ítéletet.

A Legfőbb Ügyészség előtt több százan vettek részt a Magyarok Világszövetségének demonstrációján. A szervezet így állt ki Budaházy György és társai mellett. A tüntetésen a vádlott húga is felszólalt.

„Azt gondolom, hogy olyan idő jön most Magyarországra és olyan idő jön most a fehér emberekre Európában, hogy szükségünk lesz az olyanokra, mint Budaházy György” – mondta Budaházy Edda.

„Kerüljenek börtönbe azok, akiknek következtében ez a koncepciós eljárás idáig eljuthatott” – mondta a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, aki szerint az ítélet a nemzet arculcsapása.

„Ebben a hét éve tartó eljárásban a 2010-es fülkeforradalom által megbuktatott, illegitim, önkényuralmi rendszer elleni hazafiakat, a megbuktatott rendszer koholt bizonyítékai alapján az új rendszer ügyészsége helyezett vád alá és az új rendszer bírósága ítélte el. Lehet ennél döbbenetesebb abszurditás?” – tette fel a kérdést Gaudi-Nagy Tamás.

Budaházy György a házi őrizetből üzent a demonstrálóknak.

„Köszönöm a kiállást, nagy szükség van rá, és azt gondolom, hogy csak akkor lesz változás ebben a kérdésben, ha az ország vezetése és mindenki belátja, aki ebben illetékes, hogy ez nagyon rossz üzenet a társadalom felé, amit most szült ez a helyzet” – fogalmazott Budaházy György.

A Jobbik alelnöke azt mondta, koncepciós eljárás zajlik.

„2010 óta mutatja meg ez a rendkívül gőgös és talán még Gyurcsányéknál is hazugabb kormányzat, mert ők nemzetinek, piros-fehér-zöldnek hirdetik magukat és ez az a kormányzat, amitől mi, nemzeti hazafiak, akik hajlandóak vagyunk a hazánkért ésszel, de ha kell erővel is tenni, mi nem remélhetünk semmi jót” – mondta Toroczkai László.

A szervezők bejelentették, szeptember 17-én a Parlament előtt fognak demonstrálni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!