2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 03:00

Az idén már biztos nem kezdik felújítani a hármas metrót

2016. szeptember 1., csütörtök 16:36, frissítve: csütörtök 16:39

Az idén már nem kezdődik meg a hármas metró felújítása – jelentette be Lázár János szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint még a munkálatokhoz szükséges közbeszerzést sem írta ki a főváros. A tárcavezető szerint ez nem a kormány hibája, mert ők már korábban támogatásukról biztosították a fővárosi önkormányzatot.

„Szerződést is kötöttünk, kötelezettséget is vállaltunk, és pénzügyileg is helyt állunk a 3-as metró fölújítása tekintetében. És a következő kérdés az az, hogy ez mikor kezdődhet el. Ezek az egyeztetések már nem a mi asztalunkon vannak, nem a kormány írja ki a közbeszerzési eljárást, nem mi vagyunk a beruházás lefolytatói. Én reálisan azt látom, hogy az építkezés az idén már nem tud lefolytatódni, mert a közbeszerzési eljárás sem jelent meg. Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a szükséges egyeztetések haladjanak előre, és a közbeszerzési eljárás sikerrel záródjon” – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Korábban a Hír Televíziónak adott interjúban Tarlós István főpolgármester ugyanakkor arról beszélt, a közbeszerzés kiírását a kormány késlelteti.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!