2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Kerék-Bárczy: A jobbközép felé kell fordulni

2016. szeptember 2., péntek 20:20, frissítve: szombat 15:47

A jobbközép felé nyitna a Demokratikus Koalícióból kitessékelt Kerék-Bárczy Szabolcs, de az még szerinte nem dőlt el, hogy új pártot hoz-e létre. A politikus jövő tavaszig adott időt magának. Az egykor szintén az MDF-ből induló gödöllői polgármester is új mozgalommal vágna neki a nagypolitikának, Gémesi György azonban a Hír TV-nek hangsúlyozta: a megkopott arcokból nem kér.

„Jövő február-márciusban el fog menni a hajó. Én nem kívánok hozzájárulni ahhoz, hogy ez a hajó elmenjen.” Ha pártjával együtt nem ment, új emberekkel váltana Kerék-Bárczy Szabolcs. A DK-ból kitessékelt politikus fél évet adna magának és elvbarátainak arra, hogy kitalálják, milyen formában kívánnak megjelenni a nagypolitikában. A Hír TV-ben arról is beszélt, hogy a jobbközép felé nyitna – a baloldal szerinte hitelességi válsággal küzd, a 2018-as kormányváltáshoz új erőre van szükség.

Közös megegyezés
Kerék-Bárczy Szabolcs az elnökség kérésére távozott a Demokratikus Koalícióból, mivel élesen bírálta a Gyurcsány-pártot. >>>

„Nyugati politikát kell folytatni, középre kell nyitni, a jobbközép felé kell nyitni, a demokratikus baloldalt békén kell hagyni. Azok a kiváló barátaim és kollégáim, akikkel én nyilván együtt fogok működni a következő időszakban ezen az oldalon, ők építkeznek a maguk módján hihetetlen erőfeszítésekkel. Hozzá kell adni azt az erőt és energiát, amely ma nincsen meg a demokratikus oldalon, amelyet csak középről, ebből a szabadelvű konzervatív jobboldali középből lehet összeadni” – mondta Kerék-Bárczi Szabolcs.

Tekintse meg a Kerék-Bárczy Szabolccsal készült teljes interjút:

Gödöllő polgármestere is egy új politikai mozgalommal adna erőt az ellenzéknek, de a megkopott arcokból nem kér.

„Én akkor már nem voltam az MDF tagja, amikor Kerék-Bárczy Szabolcs az MDF-be belépett és ott tevékenykedett, szerintem mindenkire szükség van, de szerintem azok, akik egy kicsit megkoptak az elmúlt időszakban, azok inkább lépjenek kettőt hátra, és hogyha valóban a közösségért akarnak tenni, akkor tegyék meg azt névtelenül” – vélekedett Gémesi György.

Gémesi György tavasszal hirdette meg a Józan ész forradalmát. A világhálón szerveződő mozgalom jövő márciusban hirdeti meg a 12 pontját.

„Nagyon sok olyan történt ebben az országban, ami számomra vállalhatatlan. Szerintem nem csak számomra, sokak számára. Március 15-i beszédemben javaslatot tettem arra, hogy indítsuk el a Józan ész forradalmát, ami nem egy szuronyos-fegyveres történet, nem is fülkeforradalom, hanem egy olyan típusú mozgalom, amely egy össznemzeti összefogás alapján talán meg tud fogalmazni egy olyan nemzeti minimumot, amely mögé fölsorakozhatnak az emberek” – tette hozzá Gémesi György.

Gémesiék a civilekben és az önkormányzatokban látják azt az erőt, amely később párttá szerveződve szólhat bele a 2018-as országgyűlési választásba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!