2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 03:00

Storck nem árult el neveket

2016. szeptember 4., vasárnap 17:00, frissítve: szerda 15:00

Elrepült a magyar labdarúgó-válogatott a Feröer szigetek elleni vb-selejtező-mérkőzésre. A felszállás előtt a Liszt Ferenc repülőtéren Bernd Storck, a csapat szövetségi kapitánya azt mondta, már tudja, kik lépnek pályára a jövő keddi mérkőzésen, de a neveket nem árulta el. A mérkőzést szlovén bíró vezeti majd.

Az Európa-bajnokság utáni mámornak vége, a Feröer szigetekre már azért repül a labdarúgó-válogatott, hogy 2018-ban Oroszországba is elutazhasson. A két csapat az Eb-selejtezőkben is egy csoportba került, a magyarok akkor mindkét meccsüket megnyerték.

„Az ellenfél csapatában nincsenek nagy nevek, akik meghatározóak lennének Európában vagy a világon. De egy nagyon erős csapatról van szó, az elmúlt két évben testközelből láthattuk őket, és ne feledjük, hogy Görögországot oda-vissza legyőzték, amely szintén jó csapat. Ezért nagyon óvatosnak kell lennünk, de jól felkészültünk a találkozóra, a csapat jó állapotban van, és legjobbunkat próbáljuk nyújtani, és meg akarjuk nyerni a meccset” – mondta a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck.

A csapat veteránja, Gera Zoltán sérült, nélküle Nagy Ádámra vár kulcsszerep a középpályán. A fiatal játékos az előző szezonban még együtt focizott Gerával a Ferencvárosban, az Eb után azonban Bolognába szerződött, ahol két meccset játszott az első osztályban.

„Én úgy gondolom, hogy ez a két-három meccs, ami a lábamban van, az azért még nem ad annyira nagy pluszt, hogy hú, én most… Mert nyilván az olasz bajnokságban nyilván előrébb kell gondolkodnom, gyorsabban, sokkal előbb kell tudnom, hogy hova passzolok, hogy milyen lehetőségeim vannak már, még mielőtt megkapom a labdát, de nem hiszem, hogy ez két-három meccs után ki fog jönni, de nagyon boldog vagyok, mert úgy gondolom, jó helyre kerültem” – árulta el Nagy Ádám válogatott labdarúgó.

A Feröer-szigetek–Magyarország mérkőzés kedden 20 óra 45 perckor kezdődik, az összecsapást szlovén bíró vezeti. A két csapat az Eb-győztes Portugáliával, Svájccal, Andorrával és Lettországgal szerepel egy csoportban. A 9 csoportelső első automatikusan kijut a 2018-as vb.-re, a második helyezettek pedig pótselejtezőt játszhatnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!