2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Együtt: Orbán Viktor titkolózik

2016. szeptember 5., hétfő 09:52, frissítve: hétfő 18:01

Titkolózik a miniszterelnök az egyik baloldali kispárt szerint. Az Együtt parlamenti képviselője nem kapott határidőre választ arra a kérdésre Orbán Viktortól, hogy a kormányfő milyen kapcsolatban áll Mészáros Lőrinc vagyontárgyaival. Az ellenzéki párt Kövér László házelnöknél tesz panaszt. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára adminisztratív hibára gyanakszik.

Felcsúton többször is mutatkozott már együtt a miniszterelnök a település milliárdos polgármesterével. Tavaly novemberben Mészáros Lőrinc társaságában írta alá Orbán Viktor a menekültek kötelező betelepítése ellen tiltakozó fideszes petíciót. Az egyik baloldali kispárt, az Együtt parlamenti képviselője arra volt kíváncsi, hogy a kormányfő Mészáros Lőrinc vagyontárgyaival is kapcsolatba került-e. A felcsúti polgármesternek tengerparti villái vannak Horvátországban, augusztus végén pedig egy luxusjachton kapták lencsevégre a Magyar Narancs munkatársai.

Szabó Szabolcs írásban kérdezte meg a miniszterelnöktől, hogy ő maga vagy bármelyik közeli családtagja járt-e Mészáros Lőrinc horvátországi nyaralóiban. Orbán Viktornak 15 napja volt válaszolni, a határidő szeptember 2-án lejárt, de választ nem kapott az Együtt.

„Az Együtt szerint Orbán Viktor sokszor használja Mészáros Lőrincnek a vagyonelemeit, a családja úgy ad-vesz Mészáros Lőrinctől bányát, kőfejtőt és mást, hogy ez tiltott finanszírozásnak is minősül” – vélte Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke.

A hasonló kérdéseket a kormányzati kommunikációval megbízott Miniszterelnöki Kabinetiroda szokta megválaszolni Orbán Viktor helyett. A tárca parlamenti államtitkára adminisztratív hibára gyanakszik.

„Orbán Viktor élete évtizedek óta nyitott könyv, korábban már nyilatkozott arról, hogy vagyonnyilatkozata megfelel a valóságnak és a törvényeknek, teljes és hiteles. Szeretném arra is felhívni a figyelmet, hogy a jelenlegi vagyonnyilatkozati rendszerben minden gazdasági érdekeltségről be kell számolni, akár külföldön, akár itthon van bejegyezve” – mutatott rá Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Az ellenzéki pártok közül nem csak az Együttben gyanítják azt, hogy Mészáros Lőrinc Orbán Viktor vagyonát kezeli. Áprilisban a Jobbik elnöke a parlamentben kérdezte a felcsúti polgármesterről és más kormányközeli üzletemberekről a miniszterelnököt. „Itt ugye gondolok a médiaterminátor Andy Vajnára, gondolok a szürkegazdaság eminenciására, Habony Árpádra, és gondolok a nemzet gázszerelőjére, Mészáros Lőrincre” – sorolta Vona Gábor.

Orbán Viktor azt válaszolta, hogy sosem volt vagyonos ember, és nem is lesz az. „Egyszerű kérdésre egyszerű választ tudok adni: sose volt, sosem lesz, most sincsen semmilyen strómanom” – húzta alá a kormányfő.

Bíróság dönti majd el, hogy Mészáros Lőrinc nevezhető-e Orbán Viktor strómanjának vagy sem. A felcsúti polgármester az Együtt ellen indított személyiségi jogi pert, megelégelve, hogy az ellenzéki párt rendszeresen megkérdőjelezi a nagyvállalkozó üzleti érzékét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!