2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Nem csak a mérkőzés ígérkezik nehéznek Feröer ellen

2016. augusztus 29., hétfő 21:41, frissítve: szerda 15:08

Az év mérkőzése vár jövő kedden a magyar labdarúgó-válogatottra a szövetségi kapitány szerint. Bernd Storck megfiatalított együttese a Feröer szigetek ellen kezdi meg a világbajnoki selejtezősorozatot.

Megfiatalított, ám egyelőre csonka kerettel készül a magyar válogatott a Feröer szigetek elleni vb-selejtezőre. A hétfő délutáni tréningen mindössze kilencen vettek részt. Páran sérüléssel küzdenek, a légiósok pedig csak vasárnap csatlakoztak a kerethez, ezért ők még pihenőt kaptak.

A szövetségi kapitány szerint nemcsak a Feröer szigetek elleni mérkőzés ígérkezik nehéznek, hanem a fiatal és sok új játékosból álló válogatott összecsiszolása is. „Semmiképpen nem könnyű ez a feladat. Sok játékosunk azonban már szerepelt az U21-es válogatottban, és ismerik azt a stílust, amelyben az A válogatott játszik. Mindent megteszünk azért, hogy őket megfelelően integráljuk, illetve hogy elsajátítsák azt a filozófiát, amelyet az Eb alatt már képviseltünk. Az edzések során figyelünk rájuk. és látom, hogy jó úton haladnak. Ez a helyzet persze az edzői stábnak is kihívás, de intelligens játékosokról van szó, hálásak a lehetőségért, és mindent megtesznek, hogy minél előbb elsajátítsák a szükséges elemeket” – fogalmazott.

A válogatott csapatkapitány lábában az idén még csak egy mérkőzés van. Dzsudzsák Balázs az egyesült arab emírségekbeli al-Wahda csapatához szerződött. A szélső szerint a Feröer szigetek elleni az egyik legnehezebb mérkőzés lesz a csoportban.

„Nem lesz könnyű, ahogy a kapitány is mondta, meg ahogy egymás közt is beszéljük, talán az egyik legnehezebb csoportmeccsünk következik kedden. Voltunk már ott egyszer, és tudjuk, hogyha nem is az a pokoli hangulat vár ránk, de a körülmények meg a pálya talaja nehézzé teszi a mérkőzést. Úgyhogy ha ezen túl vagyunk, akkor az egyik legnehezebb feladatot kipipáltuk a csoportból” – nyilatkozta Dzsudzsák Balázs.

Nagy kérdés, hogy ki fogja átvenni a válogatottságtól az Eb után visszavonuló Király Gábor helyét. Kapusposzton jól áll a magyar válogatott, a kapitánynak komoly fejtörést okozhat, hogy kivel kezdődjön a csapat összeállítása.

„Ez egy lehetőség mindhármunknak, akik most a keretben vagyunk. Gabi nagy űrt hagyott maga mögött, amit nekünk kell majd betölteni, és úgy gondolom, hogy ez mindhármunknak óriási motiváció” – jegyezte meg Megyeri Balázs.

A Feröer szigetek–Magyarország vb-selejtezőt szeptember 6-án rendezik. A magyar csapat még Svájccal, az Eb-győztes Portugáliával, valamint Andorrával és Lettországgal szerepel egy csoportban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!