2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Elfogták a nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottját

,

2016. szeptember 1., csütörtök 21:07, frissítve: péntek 16:23

Kolozsvárott fogták el a nyíregyházi mészárlás feltételezett elkövetőjét. A többgyerekes román orvos évek óta Magyarországon dolgozott: tüdőgyógyász főorvos volt a sátoraljaújhelyi kórházban. A magyar hatóságok nemzetközi jogsegély keretében kezdeményezik a férfi kiadatását.

A sátoraljaújhelyi kórházban dolgozott tüdőgyógyász főorvosként a nagyváradi születésű, román orvos. Az 54 éves férfi a bulvársajtó szerint elvált, előző feleségétől három gyermeke van. Szabadsága első napján ölt. A bulvársajtó szerint szerelmes lehetett az orvoslátogatóként dolgozó nőbe, akivel korábban kapcsolata is volt, de a férjezett asszony visszautasította közeledését.

Egy nyíregyházi ingatlanban lakott a család, ahol az orvos a nőt és férjét is meglőtte. „Egy halott fiatal nőt találtunk a helyszínen, súlyos, roncsolt, lőtt fejsebbel – rajta már munkatársaink nem tudtak segíteni. Egy 45-50 év körüli férfit is találtak szintén súlyos fejsérüléssel. Ő magánál volt egyébként. A nagyon gyors ellátást követően azonnal elindultak vele a kórház traumatológiai központjába. Szerencsére a két gyerek, aki súlyos sérültnek tűnt a ruhája alapján, nem sérült meg” – számolt be a történtekről Pápai György, az Országos Mentőszolgálat észak-alföldi regionális orvos igazgatója.

A gyilkosság után a gyanúsított elmenekült. A kolozsvári rendőrök fogták el. Az egyik román hírtelevízió információi szerint az orvosnál egy fegyvert is találtak, azt azonban még nem tudni, hogy a gyilkos fegyverről van-e szó.

„A magyar és a román rendőri szervek együttműködésének eredményeképpen a román rendőrség munkatársai az elfogatóparancs kiadása után egy órán belül Romániában, Kolozsvár belvárosában elfogták a körözött férfit” – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Fedor Rita.

A rendőrség nemzetközi jogsegély keretében kezdeményezi a férfi kiadatását.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!