2020. július 12.,
vasárnap, Izabella, Dalma napja

Sajtóklub: Orbán Viktor történelmi jelentőségű beszéde

Hír TV

2020. június 8., hétfő 21:55

Bencsik András, Gajdics Ottó, Néző László és Bayer Zsolt beszélgettek a trianoni békediktátum századik évfordulójáról, Orbán Viktor miniszterelnök Sátoraljaújhelyen elmondott beszédéről és George Floyd halálát követő eseményekről.

„100 éve történt velünk egy nemzeti tragédia és most végre eljutottunk oda, hogy ennek kapcsán is a jövőről beszélünk, még pedig önbizalomtól duzzadóan.”

- jegyezte meg Bayer Zsolt.

Sajtóklub című műsorunk fő témája ugyanis a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulója, valamint Orbán Viktor miniszterelnök sátoraljaújhelyi beszéde, a centenáriumnak emléket állító turulszobor avatáson volt.

„Ha van nemzet a földön, amelyik megtapsolhatja magát azért, mert képes volt ezt az 1100 éves történelmet túlélni és még Trianont is túlélni, az a nemzet mi vagyunk.”

- folytatta gondolatait Bayer Zsolt.

„Ez egy történelmi jelentőségű beszéd volt. (…) Azt mondta, hogy szükség van ránk magyarokra a Kárpát-medencében, el fogjuk rendezni, hogy ez a terület egészséges és békés legyen és ez jót tesz az itt élő egyéb nemzeteknek is.

- emelte ki Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője.

„Nekem az volt nagyon fontos ebben a beszédben, hogy kimondatott hangsúlyosan, hogy a környező népekkel együtt akarjuk a Kárpát-medencét felemelni. Ez azért nagyon fontos, mert ez az alapja annak a modern, XXI. századi nacionalizmusnak – mondjuk ki bátran – amelyik nem más népek kárára akarja a magyar nemzetet felemelni, hanem velük együtt. Őket érdekeltté tenni a közös sikerben. Ezt nem érti egyébként a haladó baloldal. Nem tud vele mit kezdeni.”

- hangsúlyozta Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője.

„Azt hiszem most sajnálhatjuk igazán, hogy a járványhelyzet miatt ez a beszéd nem a Kossuth téren hangzott el, több százezer ember előtt, a trianoni emlékmű avatásán például, mert szerintem is az utóbbi évek egyik legfontosabb beszéde volt.”

- mondta Néző László, a Mediaworks Központi Szerkesztőségének főszerkesztője.

Kapcsolódó anyagok:

Orbán Viktor: Csak az államnak van határa, a nemzetnek nincs

Orbán Viktor ünnepi beszéde a Centenáriumi Turulszobor avatásán

Hír TV