2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Bayer show 04:40

Külföld

Ferenc pápánál tett látogatást Sulyok Tamás államfő + videó

Örömmel emlékezett vissza Ferenc pápa a budapesti látogatására. A szentatya ma délelőtt magánkihallgatáson fogadta Sulyok Tamás köztársasági elnököt. Az elmúlt napokban 1500 magyar hívő érkezett a Vatikánba a nemzeti hála-adó zarándoklatra.

  • Ferenc pápánál tett látogatást Sulyok Tamás államfő + videó

Ferenc pápa nagy hálával és örömmel őrzi szívében a budapesti látogatás szép emlékeit. Úgy érkezett a magyarok közé, mint zarándok, testvér, barát, hogy Európa jövőjéért és a béke építéséért imádkozzon a magyarokkal– mondta a VI. Pál teremben összegyűlt diplomáciai küldöttségnek, a magyar püspököknek és zarándokoknak. Ferenc pápa a reggeli órákban magánkihallgatáson fogadta Sulyok Tamást, Magyarország köztársasági elnökét, melyről az államfő személyesen számolt be televíziónknak.

Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke: "A szentatyával a közösségekről beszélgettünk. Közösségeink jövőjéről beszélgettünk. Volt egy nagyon személyes témám is, amit a szentatyával megbeszéltem ugyanis a budapesti látogatása során a szentatya mondott egy nagyon szép beszédet és ebben a beszédben Szent István egyik intelmét is említette. Ez úgy szól, hogy légy szelíd, sose küzdj az igazság ellen. Engem ez már akkor megérintett a tavalyi évben most, hogy megválasztottak köztársasági elnökké eszembe jutott és már korábban úgy éreztem, hogy ez nekem sokat mond. Megkérdeztem a szentatyát, hogy ő ideadja-e ezt nekem Szent István ezen intelmét, hogy én ezt, mint egy mottót használjam. A szentatya nagy örömmel adta ezt nekem ide és most már ezt fogom is nyilvánosan is használni."

Az államfő arról is beszámolt, hogy egy csodálatosan szép képes krónika díszmásolati kiadványával, egy matyó terítővel, festett tojásokkal és a Szent István Intelmeit tartalmazó kötettel kedveskedett a szentatyának.

Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár: "A nagy öröm volt ezerötszáz magyarral együtt lenni a szentatya, illetve azt követően szentmisén a Szent Péter bazilikában szentatya felidézte a tavalyi látogatását és annak azt az üzenetét, hogy Európának bölcsődékre van szüksége és nem pedig sírokra. Sok sok bölcsőre és nem pedig a háborúk okozta következmények miatt a sírokra. Nagyon jó volt hallani azt az álláspont, azt az állásfoglalást, amit évek óta mondunk, hogy békesség kell a két nagy nemzet között az orosz és az ukrán között, de békességgel az egész földön. Nagyon rossz irányba mennek a dolgok nagyon veszélyes irány van. Hála Istennek ebben a pápával a szentatyával teljesen azonosan gondolkodunk."

Az államtitkár azt is elmondta, hogy a szentatya ara bíztatta a zarándokokat, hogy őseink példája nyomán ezeréves történelmünk példáján törekedjünk arra, amit eddig is tettünk. Arra kérte a magyarokat, hogy ezt az üzenetet vigyék magukkal hazájukba és az egész világba.

Kovács Zoltán atya, a Pápai Magyar Intézet növendéke: "Megerősített bennünket abban, hogy FERENC pápa a szívében őrzi a magyarokat oda is nyúlt a szívéhez amikor ezt mondta egy különösen is emlékezetes volt számára a tavalyi zarándoklat a Magyarországra és amikor odajött hozzánk a 2 sor közé oda érkezett felénk akkor nagyon atyai módon volt jelen többen átadtak neki ajándékokat többen átadtak neki egy egy könyvet vagy egy jó kívánságot és ezeket mind figyelemmel hallgatta akár viccelt válaszolt rájuk."

Az atya azt is hozzáfűzte, jól volt azt érezni, hogy Ferenc pápa szeret minket, hogy a magyarok barátja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!