2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Háború Ukrajnában

Napindító – Dunda György: A külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak mától nem kaphatnak útlevelet + videó

A legfrissebb ukrán eseményekről Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója számolt be.

  • Napindító – Dunda György: A külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak mától nem kaphatnak útlevelet + videó

A szombati ülésen az amerikai képviselőház egy kulcsfontosságú döntést hozott: jóváhagyta a 60.8 milliárd dolláros, Ukrajnának szánt katonai segélycsomagot. A javaslatot 311 képviselő támogatta 112 ellenében. 

„Hatalmas megkönnyebbüléssel fogadta az ukrán ezeket a Washingtonból érkező jó híreket" – mondta Dunda György.

Hozzátette, elkezdődtek a találgatások mire lesz elég a segély összege.

„Volodimir Zelenszkij a napokban számtalan interjút adott ezzel a témával kapcsolatban, nyugati sajtónak, jellemzően amerikai hírcsatornáknak. Amellett, hogy méltatta ezt az amerikai segítséget, elmondta azt is, hogy a NATO tagországok az Egyesült Államok szereplői is jól járnak ezzel, hiszen elég most Ukrajnának fegyvert adni és nem kell katonákat, élő erőt biztosítani, mert azt biztosítja úgymond önerő felmutatásaként Ukrajna.” – mondta a HírTV kárpátaljai tudósítója.

Mindeközben a tegnapi nap folyamán az ukrán külügyminiszter-helyettes arról értesítette valamennyi ukrajnai külképviselet vezetőjét, hogy a mai naptól szüntessék meg az ukrán útlevelek kiadását, cseréjét, igénylését a külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak számára.

„Csak azok intézhetik ezeket az ügyeket, akiknek van katonakönyve. Márpedig ahhoz, hogy valakinek katonakönyve legyen, ahhoz haza kell jönni és így bármelyik EU-s országban is tartózkodjon az illető, nem lesznek legális okmányai.”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!