2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Harc a Néppárt jövőjét illetően

Donald Tusk személyében új elnöke van az Európai Néppártnak. Még nem dőlt el, hogy a Néppárt inkább jobbra fogja magát visszapozícionálni, vagy pedig folytatódik a balra sodródása. Szarvas Szilveszter vendégei Krekó Péter a Political Capital ügyvezető igazgatója, és Berzi Gergely külpolitikai elemző voltak.

  • Plusz-mínusz: Harc a Néppárt jövőjét illetően

Donald Tusk személyében új elnöke van az Európai Néppártnak, aki első megszólalását arra használta fel, hogy mások mellett Orbán Viktornak is üzenjen. Beszédében azt említette, hogy azok a vezetők, akik kerítést építenek és antimigrációs politikát folytatnak, azokat a jövőben ki is zárhatják a Néppártból. Ezzel a felvezetéssel kezdte a vitát a műsorvezető, Szarvas Szilveszter.

Krekó Péter szerint azért mondta ezt Donald Tusk, mert van egy olyan erősödő vélemény az Európai Néppártban, hogy a Fidesznek és a magyar kormánynak a jogállamiságot csorbító intézkedései túlmentek azon a határon, mint amit a Néppárt tolerálni tud.

„Ha azt nézzük, hogy egyébként milyen sokat kell a néppárti politikusoknak főleg Nyugat-Európában magyarázni a saját választóiknak, hogy miért van a Fidesz még mindig a pártcsaládban, akkor biztos jobban örülnének annak, hogyha meg tudnának szabadulni a Fidesztől. Nyilvánvalóan viszont a szavazataikra meg szükség van, és főleg addig, amíg egyébként Nagy-Britannia az Európai Unió tagja, hiszen a Néppártnak az előnye a szociáldemokratákhoz képest akkor egy kicsit meg fog nőni, ha kilép Nagy-Britannia. Én azt gondolom, hogy egy ideig maradni fog ez a se veled se nélküled állapot, ami nyilván egyébként a Fidesz befolyását a Néppárton belül csökkentette.” – fogalmazott Krekó Péter.

Magyarországnak jó Donald Tusk? Ugye egy lengyel politikusról van szó, de tudjuk, hogy azért sokszor bírálta a magyar kormány döntéseit – tette fel a kérdést Szarvas Szilveszter.

„Ez sokszor elhangzik, hogy ezek a néppárti kis liberális pártok azért támadják olyan erősen Magyarországot, mert otthon el kell számolniuk a saját szavazóik felé.  Szerintem, aki Magyarországon követi a nyugati sajtót, az láthatja, hogy elképesztően egyoldalúan foglalkoznak Magyarországgal, de nem hiszem, hogy ez választói szinten lecsapódna, és ez alapján választanának pártot mondjuk a holland, vagy finn, vagy bármilyen más választók, hogy egyébként az a párt hogy viszonyul a Fideszhez. Én sokkal inkább azt látom a Néppárton belüli versengésben, vagy egymás kritizálásában, hogy folyik egy harc a Néppárt jövőjét illetően. A Néppárt szerintem egy nagy döntés előtt áll, nem dőlt el az a kérdés, hogy a Néppárt inkább jobbra fogja magát visszapozícionálni, ahonnan egyébként történelmileg indult, vagy pedig folytatódik a balra való sodródása. Ami Tusk-ot illeti, illetve magát a tisztújítást, azt gondolom, hogy ebben sem volt érdemi változás, az eddigi vezető is nagyon közel volt az Angela Merkel féle irányvonalhoz. Azt gondolom, hogy Tusk-kal ez sem fog érdemben változni.”

Teljes műsor: 

HírTV

További epizódok

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Pindroch Tamás műsorvezető vendégei a Plusz-mínuszban Kis-Benedek József és Breuer Péter voltak. 2021. szeptember 10.
Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

A Plusz-mínusz csütörtöki vendégei Kósa András és Nagy Ervin voltak. 2021. szeptember 09.
Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

A Plusz-mínusz vendégei Pulai András és Kovács András voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!