2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sport

A magyar válogatott győzelemmel kezdte meg az Európa-ligát

A magyar válogatott győzelemmel mutatkozott be a női röplabda Európa-liga ezüst divíziójának csoportkörében, miután szombaton 3-1-re nyert a lett csapat ellen az izlandi Kópavogurban.

  • A magyar válogatott győzelemmel kezdte meg az Európa-ligát

A magyar csapat négy újoncot avatott: tétmérkőzésen most először lépett pályára nemzeti színekben Ambrosio Melani, Erőss Mirtill, Jámbor Cecília és Tóth Sára is.

Tóth Fruzsináék vasárnap magyar idő szerint 21 órától a házigazdákkal találkoznak.

Európa-liga, csoportkör, 1. forduló:

Magyarország-Lettország 3-1 (21, -28, 9, 18)

---------------------------------------------

a legeredményesebb magyar játékosok: Kiss G. 21, Szedmák 17, Németh A. 14, Ambrosio 12

Alessandro Chiappini megfiatalított együttesének első ellenfele pénteken 3-1-re nyert az izlandiak ellen.

A szombati találkozó első játszmája szinte végig szoros, fej fej melletti küzdelmet hozott, de a magyarok centereik, Kump Alíz és Ambrosio Melani vezérletével a hajrában, 22-21 után sorozatban három szerzett ponttal előnybe kerültek. A második etapban szinte végig Németh Anették vezettek, de a lettek 21-15-ös magyar előnynél nagy hajrába kezdtek, és három szettlabdát hárítva a csak ebben a felvonásban 11 pontot szerző Marta Levinska vezérletével "ellopták" a játékrészt.

A harmadik játszma aztán csak 6-6-ig volt szoros, ezután a magyarok támadójátéka feljavult, állva hagyták riválisukat, és mindössze 19 perc alatt újra előnybe kerültek. A negyedik játékrész nem hozott újabb fordulatot, a lettek ebben 9-9-ig tartották a lépést a Chiappini-tanítványokkal, akik végül 112 perc alatt nyertek. Az összecsapás legjobbja a 25 pontos Levinska volt, a magyaroktól Kiss Gréta 21 pontig jutott.

Az Európa-liga kilenccsapatos ezüst divíziójában minden együttes hat mérkőzést játszik három hétvége alatt úgy, hogy kétszer utazik, egyszer pedig hazai pályán szerepel. A magyarok a lettekkel még egyszer találkoznak, emellett az izlandiakkal, a luxemburgiakkal, a Feröer szigetekiekkel, valamint a finnekkel játszanak.

A június 9-ig tartó csoportkör után az első két helyen végző csapat vívja az oda-visszavágós finálét június 13-án és 16-án. A sorozat aranyérmese jövőre az arany divízióban szerepelhet.

Fotó: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!