2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Magyarország élőben

Szlávik János: Úgy gondolom, hogy tavasszal indulhat el az oltás

Egy nap alatt 3929 esetben mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt 117 beteg. Ez az adat a második legmagasabb eddig. A járványhelyzetről Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  • Szlávik János: Úgy gondolom, hogy tavasszal indulhat el az oltás

Szlávik János elmondta, hogy ezek számok sokkal rosszabbak is lehettek volna, több száz halott is lehetne és több ezer fertőzött, ha nem hozzák meg az óvintézkedéseket és nem lennének az emberek ennyire következetesek azok betartásával kapcsolatban. A szennyvízadatok alapján elmondható, hogy valahol stagnálni, valahol csökkenni, valahol azonban sajnos várhatóan emelkedni fog a fertőzöttek száma, de az országos adatok megyékre lebontva pontosabb képet adnak majd.

A végleges megoldást a védőoltás fogja jelenteni, 90% hatékonyság feletti védőoltás esetén a lakosság 50-60 százalékának átoltottsága már meghozná a kívánt hatást.

Szlávik János úgy véli, hogy a kommunikáció a kulcs, hiszen, ha az emberek tudják, hogyan működik és miért jó a védőoltás akkor megértik miért kell beoltatniuk magukat.

Magyarország védőoltások tekintetében az élen jár

Tekintettel többek között a gyermekek számára elérhető kötelező oltásokra.

 

A vakcinával kapcsolatos politikai megosztottságról közölte, hogy a védekezést semmiképp nem segíti elő és úgy gondolja, hogy azon vakcina, amely átment a bázis 1, 2, 3 vizsgálaton, nincsenek mellékhatásai és kiváltja a megfelelő immunválaszt, azaz rendelkezik a megfelelő kutatási eredményekkel az sikerrel alkalmazható lehet.

Itt nem országonként kellene a védőoltásokat lebontani, erre van egy jó példám: ha két védőoltás között választhatna, és egy majomvírust kapna vagy egy emberi vírust kapna, akkor hogy döntene az ember? 

Inkább az emberi vírust kapnám.. - válaszolt Velkovics Vilmos.

Én is így gondolom, hát ez az orosz vakcina. És a majom, az az oxfordi, az angol. Tehát nagyon nehéz, ezt nem így kell eldönteni. A tudomány alapján kell dönteni, az eredmények alapján kell dönteni

- mondta Szlávik János.

Szlávik János közölte, reálisan úgy gondolja, hogy tavasszal indulhat el az oltás, de nem tudják még honnan és milyen mennyiségben érkeznek majd a vakcinák, az EU tavaszra ígérte az oltást.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!