2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Magából kikelve próbálta tagadni Niedermüller és veje a tagadhatatlant + videó

Niedermüller Péter DK-s polgármester a saját személyes profilja, imázsa kialakítására költött az erzsébetvárosiak adóforintjaiból, nagyságrendileg 40 milliót – legalábbis erről számolt be egy Budapesti Prókátor néven futó Facebook oldal. Ráadásul az összegek a polgármester vejének baráti köréhez kerülhettek.

  • Magából kikelve próbálta tagadni Niedermüller és veje a tagadhatatlant + videó

Mint ismeretes, Niedermüller Péter veje nem más, mint az egykori SZDSZ-es államtitkár, Horn Gábor. Ahogyan arról pedig a Magyar Nemzet beszámolt, a megadott információknak utánajárva előbb egy 2020-as, csaknem 7 millió forint értékű szerződést talált a szerkesztőség, amit a Horn Gáborhoz kötődő Weber und Mill Kft.-vel kötött az önkormányzat, majd egy 2023-as, csaknem 15 millió forint értékű megbízás is előkerült. Ezt követően a lapot megkereste egy neve elhallgatását kérő forrás is, aki elküldte a Weber und Mill összes erzsébetvárosi megbízásának dokumentációját, amiből kiderült, hogy Horn apósa, Niedermüller Péter az elmúlt ciklusban a Weber und Mill Kft.-vel több mint negyvenmillió forint értékben kötött megbízási szerződéseket.

A Magyar Nemzet szerette volna megkérdezni az érintetteket is az ügyről. Azonban Niedermüller Péter veje, Horn Gábor meglehetősen indulatosan zárkózott el a válaszadás elől. Szerinte nem kell magyarázatot adnia az ügyre abban nem kell megszólalnia, a Magyar Nemzet riporterével Heiter Dáviddal pedig kifejezetten szóba sem szeretne állni. A Magyar Nemzetet pedig egy ócska propagandalapnak tartja, csakúgy mint a legtöbb balliberális politikus, akiknek a rendkívül kellemetlen ügyekben ez a végső érve.

Niedermüller Péter pedig vejéhez hasonlóan szintén nagyon ingerült lett a Magyar Nemzet kérdéseitől, szerinte az egész ügy hazugság, nem szerette volna a botrányt kommentálni. Erzsébetváros polgármestere először le is tagadta, hogy 40 milliós szerződésről lenne szó, aztán pedig azt mondta, hogy az említett cég nem is köthető a vejéhez. Ezzel pedig beismerte, hogy kapcsolatban vannak a szóban forgó céggel. Az imázsával viszont úgy tűnik elégedett.

Az ügyben – bizonyítottság esetén – felmerülhet a költségvetési csalás bűntett gyanúja is.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

A Tisza Párt alapítója egy elnyomó rendszert szolgált ki és a CÖF-CÖKA ebben az ügyben levelet is írt az összes néppárti képviselőnek, ha lehet tartsák magukat a saját álláspontjukhoz, miszerint az Európai Néppárt nem támogat senki, ha kiszolgálta a kommunista diktatúrát - derül ki a Vezércikkből.
Radar – Elfogták a lengyel unokázós bandát+ videó

Radar – Elfogták a lengyel unokázós bandát+ videó

A lengyel, a német és a magyar célkörözési egységek egyszerre csaptak le unokázós csalókra. A hazánkban tartózkodó lengyel szökevényt Budapesten fogták el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására

Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására

A politikus azután fakadt ki, hogy házkutatást tartott a Nemzeti-Adó és Vámhivatal Karácsony Gergely jogi főtanácsadójánál és ügyvédjénél. Nem mellesleg a nyomozók nemrégiben a Mediawork szerkesztőségében is jártak, ahol nagy mennyiségű iratot foglaltak le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!