2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sötétségben, fényben - Útközben Csender Leventével 03:00

Magyarország élőben

Erdélyi Rezső Krisztián: Orbán Viktor hosszú kormányzati ideje alatt erősítette a legitimitását

A Nézőpont Intézet friss kutatása szerint a magyarok 59 százaléka elégedett Orbán Viktor munkájával. Erről a részleteket Erdélyi Rezső Krisztián mondta el a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  • Erdélyi Rezső Krisztián: Orbán Viktor hosszú kormányzati ideje alatt erősítette a legitimitását

Tíz hónappal a koronavírus-járvány elleni küzdelem kezdete óta és 500 nappal a választás előtt miként kell értékelni ezt a támogatottságot

 - tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető Erdélyi Rezső Krisztiánnak.

A Nézőpont Intézet elemzője mielőtt erre válaszolt volna, elmondta, hogy az Intézet annak kapcsán is készített egy tanulmányt, hogy Orbán Viktor hazánk leghosszabb ideje hivatalban lévő miniszterelnöke. Erdélyi Rezső Krisztián felhívta arra a figyelmet, hogy mindezt érdemes nemzetközi kitekintésben is nézni.

Ha az EU-s tagállamok egészét nézzük, akkor 1848 óta a magyar kormányfő az előkelő 20. helyet szerezte meg ezen a listán, és valószínűleg még lépkedni fog felfelé, hiszen rajta kívül csak Angela Merkel gyakorló politikus

- hangzott el.

Az elemző szerint ez az 59 százalékos elégedettség már önmagában is beszédes szám lenne 500 nappal az országgyűlési választások előtt. Erdélyi Rezső Krisztián arra is rámutatott, hogy ennek a felmérésnek a kontextusát is érdemes megnézni, ennek egyik eleme a koronavírus-járvány, amely egy olyan helyzet, amely a társdalom egészét, az egészségügyet és a gazdaságot egyaránt érinti. A másik fontos elem pedig az, hogy

tíz év egybefüggő kormányzás is után is még mindig megvan a támogatottsága a kormányfőnek

– hangsúlyozta.

Erdélyi Rezső Krisztián kitért arra is, hogy a miniszterelnök munkájával való elégedettség egyszerre hat a kormánypártokra és az ellenzékre is. Utóbbi tömörülésnek mindez frusztráló lehet, hiszen egy hasonló kvalitású kihívót kellene 2022-ben kiállítaniuk úgy, hogy sokszor az is nehézséget okoz számukra, hogy konszenzusra jussanak olyan kérdésekben is, hogy legyen-e előválasztás vagy sem.

Az elemző az előválasztás témájához kapcsolódóan hozzáfűzte, hogy

nem lehet a budapesti választók mentalitását összehasonlítani a vidéki választókéval. Hiszen nem ugyanúgy szavaznak az emberek a városban, mint vidéken

 - szögezte le Erdélyi Rezső Krisztián. 

Teljes beszélgetés:

Kapcsolódó tartalom:

A magyarok kimagasló többsége elégedett a miniszterelnökkel

Orbán Viktor rekorder lett

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!