2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Tárgyal a kínai elnök a háborúpárti Macronnal + videó

Nógrádi György, Gönczi Róbert és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Tárgyal a kínai elnök a háborúpárti Macronnal + videó

Emmanuel Macron egyre több elképesztő háborúpárti kijelentést tesz. Most arról beszél, hogy a saját maga elé állított vörös vonalak a gyengeséget jelképeznék.

"Néhány héttel ezelőtt, amikor Macron azt mondta, hogy csapatokat küld, az orosz parlament alelnöke a francia televíziónak adott nyilatkozatában elmondta, hogy az ott lévő francia önkéntesek eddig 40 százaléka halt meg. Ha csapatokat küldenek oda, ezek célpontokat fognak jelenteni. (...) Az oroszok is mindent megtesznek, hogy valamilyen tárgyalás legyen. Júniusban lesz Svájcban a békekonferencia, ahova Oroszországot nem hívják meg. A Zelenszkij-féle elképzelés, hogy ők kidolgozzák, hogy mi a béke és azt átadják Oroszországnak, az utópia. Nem győzték le az oroszokat. Az oroszok mennek előre. Lassan, de lépésről lépésre."

- mondta Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

Egyre több Uniós tagállam utasítja el a kényszerbetelepítéseket

"Ami a legfontosabb a menekültügyi paktummal kapcsolatban az az, hogy ez a folytatása annak a mechanizmus sorozatnak, amely 2015 óta, Az európai migrációsválság kirobbanása óta húzódott. (...) Kialakulóban látszik egy európai koalíció, amely végsősoron még meg tudja akadályozni azt, hogy az európai migrációs paktum ebben a formában elfogadásra tudjon kerülni."

- fogalmazott Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!