2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Hazahúzó 01:00

Informátor

Informátor: Gyűlöletre épülő kampány

Ahogy utólag az is jó döntésnek bizonyult, hogy Borkai kivárt a lemondásával, hiszen ha ezt megtette volna a választások előtt, akkor a demokrácia egyik legfontosabb alappillérét, a választás szabadságát vette volna el a győri emberektől. Győrben január 26-án, vasárnap polgármester választást tartanak.

  • Informátor: Gyűlöletre épülő kampány

Nemcsak a kormánypártok, hanem az összellenzék is új jelölttel vág neki a megmérettetésnek, hiszen a baloldaliak eddigi jelöltje Glázer Tímea visszalépett. Úgy tudjuk a Borkai-botrány nemcsak magát Borkai Zsoltot, de még az ellenfelét a DK-s jelöltet is annyira megviselte, hogy visszalépett. Mondjuk az is beszédes, hogy Glázer úgy sem tudott nyerni, hogy még az országos kampány is Borkai Zsoltról és a videójáról szólt. Ezen összetevők mellett az is szerepet játszhatott a távozásban, hogy többen a DK-t sejtik a lejárató kampány mögött, ezt a terhet pedig Glázer Tímea nem akarta tovább cipelni. 

Az ellenzék nagyágyúja az MSZP-s Pollreisz Balázs lett. Ha nem ismerős a név, nem Önökben van a hiba. Pollreisz még a győri szocialisták között is sokáig a második vonalba tartozott. Németh Árpád, a párt egykori győri elnöke 20 éve ismeri Pollreiszt. Helyben az a vélemény járja, hogy nem volt más, aki elvállalta volna a polgármester-jelöltséget, ezért lett ő aspiráns. 

Szegény ember vízzel főz. Mostanra a szocialista párt humán erőforrási tartalékai nemcsak országos szinten, de szerintem helyi szinten is olyan szinten elfogytak, hogy közelítenek a nagyon minimumhoz

- fogalmazott Németh Árpád, a győri MSZP volt alelnöke.

Pollreisz Balázs alkalmasságát, illetve népszerűségét az is jól mutatja, hogy önkormányzati képviselőként még soha nem sikerült megnyerni a saját körzetét sem. A győri testületbe csak listáról jutott be mindig. 

Győrben pörög a kampány. Plakátok, fórumok és nem marad el a vita sem. Az Azonnali nevű médium szervezett polgármesterjelölt vitát Győr egyik szállodájában. Az eseményen mindegyik polgármesterjelölt részt vett Dézsi Csaba András kivételével, aki a kormánypártok aspiránsa. Gyorsan ki is derült, hogy a fideszes jelölt miért nem ment el a megmérettetésre. A függetlennek aligha mondható Azonnali nem vitát, hanem baloldali fórumot rendezett vitának álcázva. 

Pollreisz Balázs a gyűlöletre és a hazugságokra építi a kampányát. 

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!