2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Amerika magyar grófja 11:00

Informátor

Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

A 2006-os rendőrterror áldozatai kapcsán kezdett számháborúba a Demokratikus Koalíció. Gyurcsány Ferencet, Tapolcán szerettük volna megkérdezni az álláspontjáról azonban a bukott miniszterelnök sietősen távozott a helyszínről miután a tüntetőkkel találta szembe magát - részletek az Informátorban.

  • Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

"Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. "

Gyurcsány Ferenc hírhedté vált őszödi beszédének nyilvánosságra kerülését követően példátlan tiltakozás-hullám indult el Magyarországon 2006-ban.

A többi pedig már történelem.

A tüntetők a Kossuth téren gyülekeztek.

Másnap a már tízezresre dagadt tömeg Toroczkai László vezetésével átment a szabadság téri MTV székházhoz, ahol azt követelték, hogy olvassák fel petíciójukat, ám ezt nem tették meg. A tömeg megrohamozta a székházat és szeptember 19-én kora hajnalban be is jutottak az épületbe.

A rendőrterror ezt követően szabadult el Budapest utcáin.

Október 23-án azonosítószám nélküli rendőrök a Fidesz-rendezvény békés megemlékezéséről hazaigyekvőket is bántalmazták. Aznap, valamint másnap tömegoszlatás közben számos békés tüntetőt vertek meg a gumibotnál jóval súlyosabb sérüléseket okozó viperával. Egyes tüntetőknek a rendőrség által bevetett gumilövedék okozott súlyos és maradandó sérüléseket, volt, akinek a szemét lőtték ki.

Lévay Atilla esetéről is készült videófelvétel.

2006 október 23-án az Astoria felől ment a Deák tér felé. Amikor a rendőrsorfal közelébe ért, az megnyílt előtte majd a rendőrök minden oldalról ütni-verni, rúgni kezdték.

Dobrev Klára máshogy látja a történteket

Az erőszakos tüntetők miatt sok rendőr megsérült 2006-ban - így magyarázta DK miniszterelnök-jelöltje néhány héttel ezelőtt a történteket.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője szerint az amit Dobrev Klára állított nem felel meg a valóságnak.

 

 

 

Völgyesi Miklós szerint Gyurcsány Ferenc felelőssége vitathatatlan a 2006-os eseményeket illetően. A Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácsvezetője arról beszélt, hogy felesleges elkezdeni a számháborút a sérülteket illetően.

Varga Judit igazságügyi miniszter: Látjuk, hogy ki az ellenzéki összefogás hátsó mozgatórugója, ki a fővezére.

 

A 2006-os rendőri fellépések következtében sérelmet szenvedett emberek és a rendőrattakok áldozatai közül még mindig vannak, akik az események után 15 évvel sem kaptak kártérítést. Erről már Varga Judit beszélt az informátornak. Mint mondta, a magyar kormány a korábbi kártérítéseknek megfelelő, 862 euró kártérítési összeget ajánlja fel annak az 53 áldozatnak, akiknek alapvető jogait a Gyurcsány-kormány lábbal tiporta és a mai napig nem kapták meg az őket megillető jóvátételt.

A 2006-os eseményekről hamarosan egy játékfilmet is bemutatnak. Kálomista Gábor a producer arról számolt be az Informátornak, hogy számtalan támadás érte a film miatt.

Gyurcsány Ferenccel a Tapolcára meghirdetett utcafórumán szerettünk volna interjút készíteni a 2006-os eseményeket illetően, de az Informátor kérdéseire nem volt hajlandó válaszolni. Ellenben a tapolcai ellentüntetőket már nem tudta figyelmen kívül hagyni.

Tapolcán így a tervezettnél sokkal korábban volt kénytelen elhagyni a helyszínt Gyurcsány Ferenc, De azért néhány selfire még maradt ideje.

Teljes adás:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!