2022. 07. 01. Péntek Tihamér, Annamária napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Informátor

Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

A 2006-os rendőrterror áldozatai kapcsán kezdett számháborúba a Demokratikus Koalíció. Gyurcsány Ferencet, Tapolcán szerettük volna megkérdezni az álláspontjáról azonban a bukott miniszterelnök sietősen távozott a helyszínről miután a tüntetőkkel találta szembe magát - részletek az Informátorban.

"Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. "

Gyurcsány Ferenc hírhedté vált őszödi beszédének nyilvánosságra kerülését követően példátlan tiltakozás-hullám indult el Magyarországon 2006-ban.

A többi pedig már történelem.

A tüntetők a Kossuth téren gyülekeztek.

Másnap a már tízezresre dagadt tömeg Toroczkai László vezetésével átment a szabadság téri MTV székházhoz, ahol azt követelték, hogy olvassák fel petíciójukat, ám ezt nem tették meg. A tömeg megrohamozta a székházat és szeptember 19-én kora hajnalban be is jutottak az épületbe.

A rendőrterror ezt követően szabadult el Budapest utcáin.

Október 23-án azonosítószám nélküli rendőrök a Fidesz-rendezvény békés megemlékezéséről hazaigyekvőket is bántalmazták. Aznap, valamint másnap tömegoszlatás közben számos békés tüntetőt vertek meg a gumibotnál jóval súlyosabb sérüléseket okozó viperával. Egyes tüntetőknek a rendőrség által bevetett gumilövedék okozott súlyos és maradandó sérüléseket, volt, akinek a szemét lőtték ki.

Lévay Atilla esetéről is készült videófelvétel.

2006 október 23-án az Astoria felől ment a Deák tér felé. Amikor a rendőrsorfal közelébe ért, az megnyílt előtte majd a rendőrök minden oldalról ütni-verni, rúgni kezdték.

Dobrev Klára máshogy látja a történteket

Az erőszakos tüntetők miatt sok rendőr megsérült 2006-ban - így magyarázta DK miniszterelnök-jelöltje néhány héttel ezelőtt a történteket.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője szerint az amit Dobrev Klára állított nem felel meg a valóságnak.

 

 

 

Völgyesi Miklós szerint Gyurcsány Ferenc felelőssége vitathatatlan a 2006-os eseményeket illetően. A Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácsvezetője arról beszélt, hogy felesleges elkezdeni a számháborút a sérülteket illetően.

Varga Judit igazságügyi miniszter: Látjuk, hogy ki az ellenzéki összefogás hátsó mozgatórugója, ki a fővezére.

 

A 2006-os rendőri fellépések következtében sérelmet szenvedett emberek és a rendőrattakok áldozatai közül még mindig vannak, akik az események után 15 évvel sem kaptak kártérítést. Erről már Varga Judit beszélt az informátornak. Mint mondta, a magyar kormány a korábbi kártérítéseknek megfelelő, 862 euró kártérítési összeget ajánlja fel annak az 53 áldozatnak, akiknek alapvető jogait a Gyurcsány-kormány lábbal tiporta és a mai napig nem kapták meg az őket megillető jóvátételt.

A 2006-os eseményekről hamarosan egy játékfilmet is bemutatnak. Kálomista Gábor a producer arról számolt be az Informátornak, hogy számtalan támadás érte a film miatt.

Gyurcsány Ferenccel a Tapolcára meghirdetett utcafórumán szerettünk volna interjút készíteni a 2006-os eseményeket illetően, de az Informátor kérdéseire nem volt hajlandó válaszolni. Ellenben a tapolcai ellentüntetőket már nem tudta figyelmen kívül hagyni.

Tapolcán így a tervezettnél sokkal korábban volt kénytelen elhagyni a helyszínt Gyurcsány Ferenc, De azért néhány selfire még maradt ideje.

Teljes adás:

Hír TV

 

További epizódok

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Június 14-én elfogadta a parlament a pedofil ellenes törvénycsomagot. 2021. július 02.

Informátor: Előbújt a migrációs veszély a járvány árnyékából

Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt nem a migráció uralta a közbeszédet, de ettől függetlenül a probléma továbbra is jelen van - erre mutatott rá adásunk. 2021. június 11.

Informátor: Gyurcsány bábszínházában előre ki lettek osztva a szerepek

Mint az sokadik alkalommal bebizonyosodott a sajtószabadság „élharcosaitól” kérdezni bizony nem lehet – további részletek legújabb adásunkban. 2021. június 04.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!