2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:10

Informátor

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Június 14-én fogadta el a parlament a pedofil ellenes törvénycsomagot. Az elmúlt hónapokban az Informátor is rengeteg foglalkozott a témával. A mostani javaslatcsomagnak az egyik nagyon fontos eleme az úgynevezett pedofil nyilvántartás, amit a tervek szerint ügyfélkapun keresztül lehet majd elérni, ezt pedig a Belügyminisztérium fogja majd kezelni. A BTK-t pedig szigorítani fogják bizonyos esetekben: az emberöléssel, illetve az emberrablással is egyenértékű büntetést vonhat maga után a pedofília, de a foglalkozásokkal kapcsolatban is szigorítások jönnek. De ezekről a témákról az utóbbi időben mintha kevesebbet hallanánk.

  • Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Az országgyűlés 157 igen szavazattal, 1 ellenvoks mellett elfogadta a törvényt. A Párbeszéd, az LMP, a DK és az MSZP frakciója nem vett részt a szavazáson, a Jobbik azonban megszavazta a javaslatot. Szavazatával egyedül Székely Sándor, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom képviselője tiltakozott a jogszabály ellen.

Ezt megelőzően és ezzel párhuzamosan egy kisebb szivárványos tiltakozáshullám is elindult a Parlament előtt. Mint ismeretes a törvénycsomagnak komoly nemzetközi visszhangja is lett. De mielőtt ebbe belemennénk nézzük csak meg, hogy akinek problémája van a törvénnyel mi a kifogása.

A törvény szerint: tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.

Tehát fontos alapelv, hogy a gyerek szexuális nevelése a szülő joga, abba nem szólhat bele sem az állam, sem a médiaportálok, sem az érzékenyítő civil szervezetek, a jogszabály ugyanakkor a nagykorúakra nem vonatkozik, Magyarország szabad ország, felnőttként mindenki úgy él, ahogy jónak látja.

„Sajnos nagyon sokszor azt tapasztaljuk, hogy a szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik. Ugye mindenki tapasztalja, hogy a gyerek gyakorlatilag az első információkat a kortárs közösségből hozza. Onnan hall mindenféle félinformációkat és nagyon gyakran rákérdez a szülőre és a szülőnek már azt látszik, hogy valami nagy katyvaszból kell rendet rakni.”

- mondta Kitanics Márk, igazságügyi pszichológus szakértő, aki szerint a nem megfelelő szexuális felvilágosítás hatalmas károkat tud okozni egy gyereknél.

 

"Én azt gondolom, hogy mindenkit érzékenyíteni kell a felnőtteket is és a középiskolásokat is és a fiatalokat is ez nagyon fontos."

Ezt már Pál Márton, a Család az család mozgalom alapítója nyilatkozta, aki szerint, fontos, hogy már fiatal korban szembesüljenek az LMBTQ emberek létezésével a fiatalok. Pál Márton hangsúlyozta, hogy a felvilágosító képzésekkel csökkenteni lehetne a nehéz helyzetben lévő kiskorúak kirekesztettségét.

 

A törvény elfogadásának nemzetközi visszhangja is lett

Annak ellenére, hogy focilázban ég Európa és a szurkolók nemzeti színekbe öltözve buzdítják válogatottjaikat, München szociáldemokrata polgármestere a szivárvány színeivel akarta kivilágítani a magyar-német csoportmérkőzésnek otthont adó arénát. A balliberális politikus így akarta megleckéztetni Magyarországot a gyermek- és családvédelem érdekében hozott pedofilellenes törvény miatt. Az Európai Labdarúgó-szövetség azonban nemet mondott az ötletre. Azt mondták politikai üzeneteket nem támogatnak. Erre még Gyurcsány Ferenc sem tudott mit mondani.

"Az a szándékom, hogy térdre kényszerítsem Magyarországot."

Így reagált a holland miniszterelnök a magyar pedofil ellenes törvényre. Mark Ruttenek nem tetszett a szabályozás, amely megtiltja a nemátalakításra és homoszexualitásra irányuló propagandát a magyar iskolákban.

Orbán Viktor közösségi oldalán egy rövid videóban reagált a holland kormányfő kijelentésére.

 

 

"A magyar ember a jó Isten előtt térdel le, a hazája előtt térdel le és ha megkéri a szerelmének a kezét. "

 

A sorosista Amnesty International szerint pedig a kormány „LMBTQ-mentes övezetté változtatná az egész országot” és - ahogy fogalmaznak - ,,aljas kommunikációjával megbélyegez embereket".

Persze már a balliberális oldal által gerjesztett dezinormációs káoszban és totális letámadásban már egészen hajmeresztő teóriák is napvilágot láttak, például, hogy be lesz tiltva Harry Potter, vagy, hogy az iskolákban megszűnik a szexuális felvilágosítás. 

 

Ezzel szemben a valóság:

A Mandinernek nyilatkozó médiajogász Papp János Tamás például arról beszélt, hogy a módosítás célja nem az, hogy „elrejtse” a homoszexualitást a gyermekek elől, hiszen ez nyilvánvalóan abszurd. Az egyik fontos változás az lesz, hogy a kiskorúak számára nem megfelelő reklámokat a jövőben csak főműsoridőn túl lehet majd vetíteni.

"Ha eddig nem tudtuk, hogy mi az a vélemény terror, akkor most mindannyian tisztában lehetünk vele, hiszen egy elképesztő hazugság hadjáratot indítottak az elmúlt napokban a mainstream liberális politikusai és a média termékeik."

- mondta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter szerint a kommunista időket idézi az, hogy bármilyen vizsgálat nélkül az európai bizottság vezetői máris Magyarország elmarasztalásáról beszélnek. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy, ahogy 2010 óta többször, a magyar kormány most is meg fogja védeni saját álláspontját.

 

A gyermekek védelméről szóló törvény elleni támadásról most mindenki elmondhatja a véleményét - ez pedig a kormány közösségi oldaláról derült ki. Ugyanis a nemsokára elinduló nemzeti konzultációban többek között arra várják a választ, hogy helyesnek tartják-e, ha a törvény korlátozza a gyermekekre irányuló szexuális propagandát.

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!