2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 05:30

Informátor

Informátor: Előbújt a migrációs veszély a járvány árnyékából

Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt nem a migráció uralta a közbeszédet, de ettől függetlenül a probléma továbbra is jelen van, sőt, az EU-ban továbbra is azon dolgoznak, hogy elősegítsék a migrációt.

Már nemcsak a migráció rejt magában terrorveszélyt, új módszereket is találnak a radikális szervezetek. Az interneten került kapcsolatba az Iszlám Állammal az a 21 éves fiatalember, aki terrortámadásokra készült Magyarországon.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról beszélt az Informátornak, hogy ilyen eset ugyan Magyarországon még nem fordult elő, de külföldön számos példa volt már. Tehát, nem csak a migráció rejti magában a terrorveszélyt, hanem az is komoly kockázati tényező, ha valaki mondjuk Európában a szülőföldjén radikalizálódik. Bakondi György továbbá kiemelte, hogy az elmúlt hónapokban érezhetően nőtt a migrációs nyomás a déli határvidéken.

Magyarország határain pedig elérte a 40 ezret az idei évben elfogott határsértőknek a száma míg tavaly ugyanebben az időszakban mintegy 11 ezer 200 volt

– mondta el.

Halász János, nemzetbiztonsági bizottság alelnöke szerint ugyan az elmúlt hónapokban a koronavírus járvány árnyékában nem a migráció uralta a közbeszédet, de ettől függetlenül a probléma továbbra is jelen van. Kiemelte,

most már nem csak nemzetbiztonsági hanem a járvány miatt egészségügyi kockázatot is jelent a migráció.

Az Európai Unióban továbbra is azon dolgoznak, hogy elősegítsék a migrációt ahelyett, hogy a népesedési és munkaerő problémák megoldása érdekében a családpolitikát erősítenék – erről pedig már Deutsch Tamás, a Fidesz képviselője beszélt az Informátornak.

Orbán Viktor miniszterelnök június 11-én a Kossuth rádióban beszélt arról, hogy két évig - amíg a kontinens teljesen túl nem lesz a járványon - mindenfajta migrációt betiltana. A kérdés pedig szerepelni fog a hamarosan induló nemzeti konzultációban is. A miniszterelnök szerint nagy változások jönnek, várható, hogy lesznek még további járványok. Úgy fogalmazott, hogy a járványok és a népvándorlások korát éljük és ezekre a kihívásokra kell felkészülni”.

Teljes adás: 

A kormány válságkezelő intézkedései jól vizsgáztak

Adásunk első felében azzal foglalkoztunk, hogy minden ország igyekezett saját eszközeivel kezelni a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági válságot. 

Vannak, akiknek ez kevésbé sikerült, de akadnak, olyanok is, akiknek kifejezetten gyorsan kisebb veszteségek mellett tudták rendbe tenni a gazdasági teljesítményt. Magyarország a rendelkezésre álló adatok szerint ebben a tekintetben a legsikeresebbek közé tartozik, míg az eurózóna gazdasága 0,6%-kal csökkent, a hazai GDP 1,9 növekedni tudott az első negyedévben. A legnagyobb nyertesek között Amerikát és Kínát emlegetik, mivel már most közel járnak a 2019-es teljesítmény eléréséhez, de Magyarország számára sem elérhetetlen, hogy még ebben az évben meg tudja ismételni a két évvel ezelőtti kiemelkedő teljesítményeit. 2008-ban a szocialista kormányok idején ugyan ez közel fél évtizedbe telt.

A 2008-as válságban a szocialista kormány által használt megszorító intézkedések súlyos adósságba sodorták az országot, ezzel szemben most gyorsan látható eredmények mutatják a talpraállást.

Bővebben az Informátorban

További epizódok

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Június 14-én elfogadta a parlament a pedofil ellenes törvénycsomagot. 2021. július 02.

Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

A 2006-os rendőrterror áldozatai kapcsán kezdett számháborúba a Demokratikus Koalíció - részletek az Informátorban. 2021. június 18.

Informátor: Gyurcsány bábszínházában előre ki lettek osztva a szerepek

Mint az sokadik alkalommal bebizonyosodott a sajtószabadság „élharcosaitól” kérdezni bizony nem lehet – további részletek legújabb adásunkban. 2021. június 04.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!