2020. augusztus 7.,
péntek, Ibolya napja

Informátor: Elképesztő az az alpáriság, amit az ellenzéki politikusok művelnek

2020. április 24., péntek 20:55

Valami egészen elképesztő az az alpáriság amit az ellenzéki politikusok művelnek az elmúlt időszakban – mutatott rá az Informátor. Gondolta volna, bárki is, hogy egyszer mérce lesz Horn Gyula, Kovács László vagy éppen Lendvai Ildikó? Hogy egyszer úgy gondolunk vissza ezen politikusokra, hogy akkoriban legalább még értelmesnek tűnő viták vagy munka folyt a parlamentben?

 

„Sok a patkány Magyarországon.” (Bangóné Borbély Ildikó, MSZP)

„Ön ugyanolyan hitvány, mint a megrendelői.” Gréczy Zsolt, DK

„Jó kreténnek lenni, büszke vagy magadra?” (Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc ügyvédje)

„Ez az ember embernek is hitvány, nem parlamenti képviselőnek, embernek is hitvány” (Korózs Lajos, MSZP)

„Ti mi az anyátokat csináltatok az elmúlt hónapban?” (Harangozó Tamás, MSZP)

„Megdolgoznak a fiúk a lámpavasért.” (Szarvas Koppány Bendegúz, Momentum)

Csak néhány példa arra, hogy valami egészen elképesztő az az alpáriság, amit az ellenzéki politikusok művelnek az elmúlt időszakban. 2018 év végén gurult el végleg náluk a gyógyszer, amikor a munkatörvénykönyvéről szavazott parlament. Ugyan, előtte is voltak már kirohanások, de ott valami tényleg eltört. Valóban, azóta úgy gondolják, hogy mindent megtehetnek következmények nélkül.

Egy évtized örökös vesztesként? Ez természetesen még a legstrapabíróbb idegrendszert is megtépázza.

A koronavírus-járvány pedig csak még jobban kihozta igazi énjüket.

Akármennyire próbálják tagadni, azért ilyenkor jön elő az a balliberális attitűd, amit már sokan gondolunk, hogy a múltba veszett. Azt lehet látni az SZDSZ az nem vész el, csak átalakul. Ez a pártpolitika szintjén is igaz, ha a Momentum politizálására gondolunk legfőképp a határon túli magyarsággal szemben tanúsított hazafiságról tanúbizonyságot nem tevő cselekedeteikkel, akkor azt láthatjuk, hogy pártpolitikai szinten is tovább él sajnos az SZDSZ

– mondta el az Alapjogokért Központ igazgatója az Informátornak.

Szánthó Miklós arra is emlékeztet, hogy amikor az európai uniós csatlakozás előtt megkérdezték Horn Gyulát, hogy mit hagyna a háta mögött, amikor Magyarország belép az unióba, akkor azt válaszolta: az ország egyik felét. Ez az attitűd a mai napig létezik.

Ez az oldal a balliberális értelmiség magának indikálja azt a képességet, hogy ők jogosultak arra, hogy döntéshozatalért való felelősséget nem vállalják, és mellette még le is nézik az ország nagy részét, azokat, akik jellemzően ezt az urbánus intellektuális testtartást nem vallják magukénak, hanem mondjuk felkelnek reggel elmennek dolgozni, vidéken élnek, és mindennap tesznek azért, hogy a családjuk megélhessen. Ők ezeket az embereket mélységesen lenézik

– mutatott rá Szánthó Miklós.

Teljes adás: 

HírTV