2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Sport

Videóüzenetben búcsúztatták Murrayt a sportág legnagyobbjai

Befejezi idén profi pályafutását Andy Murray. A kétszeres olimpiai bajnok skót teniszező folyamatos sérülései miatt kényszerült erre a döntésre, mindössze 31 évesen. Murray méltó módon játszott utoljára az Ausztrál Nyílt bajnokságon, öt-szettes meccsen búcsúzott, pályatársai videóüzenetben búcsúztak tőle.

  • Videóüzenetben búcsúztatták Murrayt a sportág legnagyobbjai

Könnyeivel küszködve jelentette be visszavonulását Andy Murray még pénteken. A brit teniszezőt többször is meg kellett csípőjével műteni – ezért döntött amellett, hogy abbahagyja, mert nem bír ilyen fájdalom mellett tovább játszani.

Ennek megfelelően utoljára láthatta a publikum Melbourne-ben Murrayt. Az olimpiai bajnok teniszező emlékezetessé tette utolsó Australian Open mérkőzését. 0–2-es hátránynál kétszer is tie breakben nyert szettet, így jöhetett a döntő játszma, ami azonban Roberto Bautista Agut győzelmét hozta. A közönség felállva tapsolta Murrayt.

„Őszintén, nagyon szerettem itt játszani az elmúlt években, hihetetlen volt itt teniszezni. Ha visszatekintek erre az utolsó meccsemre, azt hiszem bámulatos volt így befejezni. Mindent beleadtam, amit tudtam” – mondta a Melbourne-ben korábban háromszor is döntőző játékos.

A háromszoros Grand Slam-győztestől a sportág jelenlegi legnagyobb alakjai búcsúztak videóüzenetben – Roger Federer, Novak Djokovic, Rafael Nadal egyaránt méltatták a skót játékost, jó barátként és nemes ellenfélként jellemezve Murrayt.

„Csak azt akarom mondani, hogy hálás vagyok, hogy barátok lehettünk ezen az úton. Nem akarom hosszan elemezni ahogyan játszol, mindannyian tudjuk, hogy a sportág legendás alakja vagy és mindig is az leszel” – mondta a szerb világelső.

„Szomorú, hogy így döntöttél, de az életben nem mindig jön minden össze. Köszönet mindazért, amit a sportért tettél” – üzent neki a sérülésekkel korábban szintén sokat bajlódó Nadal.

„Csodálatos pályafutás, gratulálok haver! Büszkévé tetted Skóciát és Nagy-Britanniát, igazi úr vagy” – köszönt el tőle a Murraytől a londoni olimpiai döntőben kikapó Federer.

Andy Murray mindössze 31 évesen hagyja abba a profi teniszt, 2005-ben lett profi játékos. Azóta több mint 800 mérkőzésének 77 és fél százalékát nyerte meg - ez alatt kétszer megnyerte a wimbledoni tenisztornát, egyszer a US Opent és kétszer pedig olimpiai bajnoki címet szerzett, legutóbb a riói olimpián. Pályafutása során, több mint 61 millió dollárt teniszezett össze.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!