2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Csíksomlyói pünkösdi búcsú

Következik:

Híradó 13:00

Sport

Új gyakorlatát bemutatva nyert Berki Krisztián

Berki Krisztián nyerte a lólengést az országos tornászbajnokság mai fináléjában. Az olimpiai bajnok tornász új, magasabb kiinduló pontszámú gyakorlatát mutatta be a döntőben. Az olimpiai bajnok tornász ezzel indul majd a szeptember végi világbajnokságon is.

Mintegy 300 néző látogatott ki a Központi Tornacsarnokba az országos bajnokság második napján. A lólengésben tavaly nyáron olimpiai bajnoki címet szerző Berki Krisztián a döntőben is új összetételű gyakorlatával lépett a szerhez.

Az újpesti színekben versenyző tornász új gyakorlata egy tizeddel anyagerősebb, mint az olimpiai aranyat érő gyakorlat. Berki Krisztián ezzel készül a szeptemberi antwerpeni világbajnokságra is. „Edzésen azért szerencsére csináltam már ennél jóval jobb gyakorlatokat is. Nyilván ez most elsődlegesen egy bemutató gyakorlat volt. Ez volt az első ilyen versenyem ezzel, úgyhogy mindenképpen érdekes dolog volt. Örültem annak, hogy rendben végig tudtam csinálni” – mondta Berki Krisztián.

Berki Krisztián edzője, Kovács István látott hibákat, de szerinte ezek a szeptember 30-án kezdődő antwerpeni világbajnokságig kijavíthatók. „Ahhoz, hogy ez a gyakorlat tényleg ott legyen a helyén Krisztián fejében is, és meg tudja pontosan csinálni, ahhoz több verseny kell, idő kell. De hát addig még van időnk, van még versenyünk, úgyhogy a vb-ig még ki tudja javítani. Két hiba volt ebben a gyakorlatban, amit ki fogunk javítani” – mondta Kovács István.

Az országos bajnokság fináléjában ez a két hiba is belefért: Berki Krisztián 15,8 ponttal nyerte a lólengést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút + videó

Élőben közvetítjük a csíksomlyói búcsút + videó

A szombati nagymisét, amire több százezer zarándokot várnak, a Hír Televízió is élőben közvetíti. A műsorfolyam 11 órától indul, a 11:30-kor kezdődő misét honlapunkon, youtubeos csatornánkon és facebookos oldalunkon is élőben lehet követni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

A jelenleg a Feyenoordot irányító holland Arne Slot váltja Jürgen Kloppot a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján.
A Paks történelmi diadala

A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!