2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napi aktuális 06:00

Külföld

Tehetetlenek a dél-európai országok a járvány elleni küzdelemben

Olaszország után már Spanyolországban is többen vesztették életüket a koronavírus-járvány következtében, mint Kínában. Róma 7500-nál is több halottról és csaknem 75 ezer fertőzöttről tud. Eközben az ibériai államban hiány van a védőfelszerelésekből, Madrid ezért a NATO-tól kért segítséget.

  • Tehetetlenek a dél-európai országok a járvány elleni küzdelemben

Védőmaszkot kapnak a húsvéti csokinyuszik ebben a svájci édességboltban. A dolgozók ezzel szeretnének örömet szerezni a vásárlóknak, mivel a nagyböjt időszaka idén várhatóan elhúzódik.

A koronavírus elől az alpesi ország sem tudott elzárkózni. A betegek száma meghaladta a 10 ezret és több mint 150-en vesztették életüket. Svájcban már március közepe óta rendkívüli állapot van érvényben.

A szomszédos Ausztriában sem jobb a helyzet. Bécs adatai szerint megközelíti a 6 ezret a fertőzöttek száma és több mint 30-an haltak már meg.

Az osztrák kancellár továbbra is a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet.

"Tesztelni, tesztelni és harmadszor is azt mondom, hogy tesztelni. Minél több kísérletet végzünk el, annál valószínűbben lehet kiszűrni a betegeket" - hangsúlyozta Sebastian Kurz szövetségi kormányfő.

Európában Olaszország után Spanyolországban van a legtöbb koronavírusos beteg. Mindkét államban már többen vesztették életüket, mint Kínában, ahol tavaly felütötte fejét a lázzal és tüdőgyulladással járó kór.

Római források szerint közelít a 8 ezerhez az elhunytak száma. Madrid is csaknem 4 ezer halottról adott hírt. Az ibériai országban szinte minden szükséges eszközből hiány van, ezért Spanyolország a NATO segítségét kérte.

A kontinensen Németország a 3-ik legfertőzöttebb ország. Bár Berlin mintegy 40 ezer betegről és több mint 200 elhunytról tud, a kormány szerint a járványt még elbírja az egészségügyi rendszer. A németek ezért is vesznek át betegeket Olaszországtól.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!