2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 23:40

Külföld

Kiderült, hogyan él Monacóban az ukrán elit + videó

Hosszú cikkben számolt be arról a Mandiner.hu, hogy mi a helyzet a háborút Nyugat-Európa tengerpartjain kibekkelő ukrán elit tagjaival, akiket az ukrán köznép gúnyosan csak „Monaco-zászlóaljként” emleget.

  • Kiderült, hogyan él Monacóban az ukrán elit + videó

Miközben Ukrajnában gőzerővel folyik a sorozás, igen komoly feszültségeket szül, hogy a különféle oligarchák és a felsőközéposztály valahogy mindig másnak passzolja a lehetőséget, hogy meghaljon a fronton, ezt nevezik „Robin Hood-elvnek” – írja egy informátorra hivatkozva a Mandiner.hu.

Elég valószínű, hogy az elmúlt két évben – különösen a háború kitörése, 2022. február 23-a utáni első időkben – sokaknak hazánkban is szembeötlött, milyen sok ukrán rendszámú felsőközép-kategóriás, vagy olykor luxusautó parkol itt-ott a pesti belvárosban. Trend volt, hogy bár tíz ukrán rendszámú kocsiból kettő a magyar autópark alját sem súrolja, nyolc viszont gyakran többet ért, mint a lakások a házban, ami elé leparkolt.

Persze, menekült nem csak szegényen lehet az ember, sokaknak ez lehetett az egyetlen mozdítható nagyobb értékű vagyontárgya, nyilván nem hagyja hátra az oroszoknak, így az érkezőknek kijáró szolidaritás egyben diszkréten kerülte is a kérdést, ami a luxusjárgányokat illeti.

Aztán ahogy telt-múlt az idő, az európai szolidaritás kissé mérséklődni kezdett – és hogy csak a kocsiknál maradjunk, például Svájc egy idő után közölte, 

luxusautós (kb. 15 millió forintnyi érték fölött) menekülteknek nem jár emelt szociális (!) segély.

Ez alapján mondjuk Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek sem feltétlenül járna, aki egyből hat felsőkategóriás járgány tulajdonosa mintegy 590 ezer dolláros listaáron – kb. 200 millió forint –; de ismert színészként, producerként ez még simán származhat az akkori gázsijaiból.

A gazdagok leggazdagabbjai körében a bombát az ukrán kormány szócsöveként funkcionáló Ukrayinska Pravda 2022 nyári riportfilmje robbantotta, amely éppen azzal indított: nehéz úgy Monacóban vagy a francia Riviérán megfordulni, hogy öt percen belül ne fusson bele az ember egy-egy ukrán luxusjárgányba.

A lap háromrészes anyagában egy sor ismert ukrán oligarcha nem is igazán titkolt búvóhelyét fedte fel: Grigorij és Igor Szurkiszt, a Dinamo Kijev tulajdonosát a családjával, akik évi kétmillió euróért bérelnek egy lakást Monte-Carlóban, 

és 17 millió dollárt jelentettek le a magyar határon, amikor elhagyták hazájukat;

Vadim Jermolajevet, Ukrajna 45. leggazdagabb emberét, pontosabban a Bentley-jét, dnyiprói rendszámmal (itt nagyon súlyos orosz támadások zajlottak).

A teljes cikket a Mandiner.hu-n olvashatják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!