2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

A kórházból üzent Robert Fico + videó

Próbáljuk megnyugtatni a társadalmat, hogy a következő órákban és napokban ne ismétlődhessen meg még egy ilyen esemény- továbbította Robert Fico szavait az újonnan megválasztott államfő, miután beszélt a kórházban a meglőtt miniszterelnökkel.

  • A kórházból üzent Robert Fico + videó

Öt lövés, ennyiszer húzta meg a ravaszt Robert Fico merénylője szerdán. A szlovák közhangulat a támadás óta továbbra is feszült. 

Fel kell kérnünk az embereket, hogy ne harcoljanak egymás ellen, csak azért, mert más politikai nézetük van. Meg kell állítanunk, ezt a hatalmas feszültséget a társadalmunkban. Ez most a mi Missziónk- jelentette ki a leendő szlovák elnök. Peter Pellegrini hozzátette: az orvosi konzílium hétfőn fog ülésezni, hogyan alakuljanak a további kezelések, továbbá amennyiben Robert Fico állapota engedi, átszállíthatják Pozsonyba. Jelenleg nincs szó újabb műtétéről -tette hozzá a megválasztott államfő.

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban elmondta, hogy imádkoznak a miniszterelnökért és azt kívánják, hogy Robert Fico minél előbb felépüljön. A kormányfő az emberségen túl, politikai következményekről is beszélt.

Orbán Viktor miniszterelnök: "Ez egy nagy veszteség Magyarország számára, mert)) mégha fel is épül a miniszterelnök úr akkor is most hónapokra, és éppen a legfontosabb hónapokban esett ki a munkából. Egy olyan választás előtt állunk Európában, amely nem egyszerűen azt hiszem, hogy eldönti,eldöntheti, azt hiszem el is fogja dönteni az amerikai választással együtt, a háború és béke kérdését Európában. Itt nagyon kellett volna Robert Fico, itt nagyon kellett volna egy békepárti Szlovákia."

A szlovák miniszterelnök elleni támadás több mint húsz év után az első merénylet, amelyet magas rangú európai politikai vezetővel szemben hajtottak végre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!