2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 08:05

Belföld

Egyre inkább radikalizálódnak Magyar Péter követői

A Robert Fico elleni szerdai merénylet óta egyre szélsőségesebb, egyre erőszakosabb kommentek jelennek meg a Magyar Pétert támogató közösségimédia-csoportokban. A baloldal új reménységének követői tömegesen örvendeznek a szlovák kormányfő életveszélyes sérülésein, és abban is sokan reménykednek, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt is hasonló támadás éri. A kegyetlenségben és a közönségességben egymásra licitáló kommentek között olyan is található, amelyik az állami vezetők elleni merényletek rendszeressé válását is kívánatosnak tartja.

  • Egyre inkább radikalizálódnak Magyar Péter követői

Miután szerdán lőfegyveres merényletet követtek el Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen, egyebek mellett a magyar kormányfő életének kioltására buzdító döbbenetes kommentek jelentek meg a Talpra Külföldön Élő Magyarok! nevű Facebook-csoportban, amelyet Láng Balázs, Magyar Péter lelkes támogatója, régi baloldali háttérember hozott létre. Mint megírtuk, a hergeléshez maga Láng is hozzájárult azzal a sokat sejtető – ám később módosított – hozzászólásával, hogy „Mindenki tegye a kezét a szívére: mi az első gondolatotok? Nem, ó nem, hessentsétek el!” Ezt követően Láng óvatosan fogalmazott, de továbbra is provokálta a csoport tagjait: „Szegény Fico, úgy látszik a szlovákoknál hamarabb elszakad a cérna.”

A gyűlöletcunami csütörtökön is folytatódott, amihez ismét Láng Balázs adta meg az alaphangot: „OV majd még kevesebbet megy az emberek közé...”. Eközben az önmérsékletre és józanságra intő hozzászólásokat rögtön lehurrogták. Így például amikor az egyik felhasználó úgy vélte, hogy a merénylet nem megoldás semmire, egy másik azzal opponált, a támadás mégiscsak hasznos eszköz lehet a szlovák kormány megrendszabályozására: „annyiban csak, hogy elgondoznak, talán magukba szállnak, de valszeg csak a már meglévő paranoia erősődik fel és az adókból többet költenek a biztonságra”.

Az áldozathibáztatás is visszatérő pontja a Láng Balázs oldalán a merénylet óta megjelent kommenteknek. „Ha felépül, talán tanul saját hibájából. Okos ember más hibájából is tanul, vajon az országunk m.elnöke tanul ebből? (nem hinném, de hátha) – írta megint egy másik felhasználó, az Orbán Viktornak irányzott fenyegetést sem hagyva ki a hozzászólásából.

Hasonló hangvételű, agresszív és uszító kommentek születtek Magyar Péter moderátorokkal működtetett Discord csoportjában is. „Felkészül: Orbán” – írta csütörtökön az egyik ottani felhasználó. Egy másik pedig már általánosítva hergelt a politikusok ellen, nem rejtve véka alá, hogy kívánatosnak tartaná, ha rendszeressé válnának az ellenük irányuló merényletek: „mondjuk én nem is védeném őket, se kordonnal, sem felvezetéssel, sem útlezárással... amelyiknek van pénze, védje meg magát. Lecserélhetőek. Sőt: minél gyakrabban cserélődnek, annál jobb. Tudod: alsónemű...”. Egy másik helyen ugyanez azt is írta, hogy „egyáltalán nem kellene politikusokat sajnálgatni azért mert politikusok”. Majd megjegyezte, hogy Magyar Péternek semmit sem kellene reagálnia a merényletre.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!