2020. december 1.,
kedd, Elza napja

Ítéletidő pusztít Kelet-Ázsiában

MTI

2020. július 5., vasárnap 08:01

Akár 30 halottja is lehet a Japánban pusztító ítéletidőnek. A szigetország délnyugati részében özönvízszerű esőzések és kiterjedt árvizek pusztítanak, de sok helyről jelentettek földcsuszamlásokat is. Az áldozatok fele egy idősotthonban lelte halálát. A meteorológia szolgálat szerint vasárnap tovább folytatódik a felhőszakadás. 24 óra alatt 100-150 milliméternyi csapadék zúdulhat egyes körzetekre. Áradások pusztítanak Kína középső és nyugati térségeiben is. Ott a halottak számát több tucatnyira becsülik, mintegy 50 embert pedig eltűntként tartanak nyilván.

 

Már akár 30 halottja is lehet a felhőszakadások okozta földcsuszamlásoknak és áradásoknak Japánban

A helyi sajtó vasárnapi hírei szerint heten biztosan meghaltak, kilencen eltűntek, és félő, hogy további 14-en egy idősotthonban lelték halálukat az árvíz miatt.

A szigetország délnyugati részét sújtották leginkább a rendkívül heves esőzések. A japán meteorológia szolgálat szerint vasárnap is várható felhőszakadás, 10-15 centiméternyi eső is zúdulhat egyes területekre. További áradásoktól és sárlavináktól, földcsuszamlásoktól is tartani kell.

 

MTI, Hír TV