2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sötétségben, fényben - Útközben Csender Leventével 03:00

Külföld

Ítéletidő pusztít Kelet-Ázsiában

Akár 30 halottja is lehet a Japánban pusztító ítéletidőnek. A szigetország délnyugati részében özönvízszerű esőzések és kiterjedt árvizek pusztítanak, de sok helyről jelentettek földcsuszamlásokat is. Az áldozatok fele egy idősotthonban lelte halálát. A meteorológia szolgálat szerint vasárnap tovább folytatódik a felhőszakadás. 24 óra alatt 100-150 milliméternyi csapadék zúdulhat egyes körzetekre. Áradások pusztítanak Kína középső és nyugati térségeiben is. Ott a halottak számát több tucatnyira becsülik, mintegy 50 embert pedig eltűntként tartanak nyilván.

  • Ítéletidő pusztít Kelet-Ázsiában

 

Már akár 30 halottja is lehet a felhőszakadások okozta földcsuszamlásoknak és áradásoknak Japánban

A helyi sajtó vasárnapi hírei szerint heten biztosan meghaltak, kilencen eltűntek, és félő, hogy további 14-en egy idősotthonban lelték halálukat az árvíz miatt.

A szigetország délnyugati részét sújtották leginkább a rendkívül heves esőzések. A japán meteorológia szolgálat szerint vasárnap is várható felhőszakadás, 10-15 centiméternyi eső is zúdulhat egyes területekre. További áradásoktól és sárlavináktól, földcsuszamlásoktól is tartani kell.

 

MTI, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!