2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Budapest retró 1. 10:55

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben – Csökken Zelenszkij népszerűsége + VIDEO

A háború mellett világpolitikai eseményekről is szó volt Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértővel, Dunda Györggyel, a HírTV kárpátaljai tudósítójával és Goreczky Péter, a Magyar Külügyi Intézet vezető elemzőjével.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben – Csökken Zelenszkij népszerűsége + VIDEO

Sajnálja, hogy nem támadta meg hamarabb Ukrajnát és szívesebben dolgozna együtt Joe Biden jelenlegi elnökkel, mint Donald Trumppal, mondta Valgyimir Putyin.

„A mondat második fele a lényeg. Azt mondta „bárkivel együtt fogunk dolgozni, akiben az amerikai nép megbízik.” Jövő január 20-ig ki a USA elnöke? A mostani! Mit kell a Putyinnak mondania? Azt, hogy „vele együtt tudok dolgozni”. Nem mondhat mást. Tehát ez megint a játék, a tánc egy része.”

-mondta Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő. Mesélt a 60. Müncheni Biztonságpolitikai Fórum fontosságáról.

Folyamatosan esik Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök népszerűsége.

„A kijevi nemzetközi Szociológiai Intézet végzett egy friss felmérést, melynek az adatait most hozták nyilvánosságra és nagyon érdekes, tanulságos adatok szivárogtak ki ebből. A legfontosabb Volodoimir Zelenszkij megítélése”

-számolt be az ukrán helyzetről Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója.

Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-afrikai Köztársaság alkotta ötös csoport januártól új tagállamokkal bővült. Így mára BRICS Plus-ról beszélhetünk.

„Nehéz megfogalmazni a formációnak a lényegét. Nemzetközi szervezetről nem beszélhetünk, talán még szövetségről sem. Esetleg úgy lehetne körülírni a most már BRICS Plus-ként hivatkozott ország csoportosulást, hogy egyfajta együttműködési mechanizmus, melynek révén ezek az országok megpróbálnak a fejlett országok csoportjára hatni, annak érdekében, hogy a nemzetközi rendszer intézményeinek működtetésébe egyre több beleszólást kapjanak.”

-fogalmazott Goreczky Péter, a Magyar Külügyi Intézet vezető elemzője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!