2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Címlap

Címlap: Most már egy ösztönző támogatás van jelen Magyarországon

A legfrissebb statisztikák szerint egyre több baba születik, emelkedik a házasságkötések száma, köszönhető ez a családvédelmi akciótervnek vagy a fiatalok életszemlélete változott, esetleg mindkettő? Véget ért a Parlament tavaszi ülésszaka, megnézzük ki volt a leghangosabb képviselő! A Hír TV Címlap című műsorában ezeket a kérdésköröket járja körül Tisóczki Flóra, Párkányi Eszter és Kroó Zita, Kis Kornélia műsorvezetése mellett.

  • Címlap: Most már egy ösztönző támogatás van jelen Magyarországon

„Ez az egy év egy kiemelt időszak volt az elmúlt 10 éven belül is. Egy évvel ezelőtt indult el a Családvédelmi Akcióterv csupa újdonságokkal. Az, hogy van Babaváró Támogatás ma Magyarországon, tehát ha egy fiatal pár összeköti az életét, akkor 10 millió forintos megelőlegezett támogatást kaphat, amit nem is kell visszafizetniük akkor, ha három gyermeket vállalnak, ez olyas valami, ami soha nem volt Magyarországon, de nemzetközileg sincs hasonló példa”

- mondta Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

 

Korszakváltás volt és ha igen akkor ez miben mutatkozik meg? – kérdezte Kis Kornélia, műsorvezető.

Szerintem mondható korszakváltásnak, ugyanis még korábban inkább egy ilyen szociális osztogatás volt a családok részére, persze azt is meg kell becsülni, hiszen a gyermeknevelésnél minden pénz jól jön, viszont most már egy ösztönző támogatás van jelen Magyarországon. Korábbi kutatások azt bizonyították, hogy a magyar fiatalok szeretnének gyereket vállalni csak attól félnek, hogy egzisztenciálisan nem engedhetik meg maguknak, de azzal, hogy a CSOK-kal tudnak közösen lakást venni, el tudják kezdeni a közös életüket, hogyha több gyermekük van tudnak nagyobb autót venni, ebben is segít a kormány. Ezeket az egzisztenciális félelmeket feloldja a fiatalokban, ez egy korszakváltást jelent, arról már nem is beszélve, hogy a nők társadalmi megbecsülését is előmozdítja az, hogy nem kell választaniuk a karrier és a család között (…) a GYED-del CSED-del lehet azt is, hogy előbb visszamennek dolgozni

– mondta Párkányi Eszter, Alapjogokért Központ elemzője.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!