2023. 03. 23. Csütörtök Emőke napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Kormányinfó 10:00

Címlap

Címlap: Térdeljenek le azok az országok, amelyek a mai napig kizsigerelik a gyarmatokat

Érintettük a rasszizmus kérdéskörét, tekintettel az ír-magyar meccsen történtekre. Homofóbia elleni kiállítást nyílt Terézvárosban. Aztán hoztunk néhány filmet, sorozatot, amely egyesek szerint nem pc már napjainkban. Átírt történelem, átírt alkotások? Ezek és sok más téma is terítékre került a Címlap című műsorunkban, amelyben M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei Timkó Eszter színművész, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Kondor Katalin újságíró voltak.

  • Címlap: Térdeljenek le azok az országok, amelyek a mai napig kizsigerelik a gyarmatokat

Óriási a felháborodás, hogy magyar ember ki előtt térdel le és ki előtt nem. Ha a magyar-ír meccset látták, vagy az utána következő eseményeket követték, akkor lehetett olvasni például Niedermüller Péter nyilatkozatát, aki azt mondta: jobb volt azon a napon írnek lenni. Orbán Viktort is kérdezték ezzel kapcsolatban, hogy ezt a BLM-mozgalmat mennyire kell támogatni egy ilyen jelenséggel, mint a térdeplés

- vezette fel a beszélgetést M. Dobos Marianne.

"A Magyar Labdarúgó Szövetség évek óta csatlakozott a Gyűlölet nem pálya kampányhoz, ezzel tulajdonképpen kifejezték, hogy a rasszizmusnak minden formáját elítélik. Egy éve jött be jobban a köztudatba a térdeplés a sportmeccseken" 

- mondta Párkányi Eszter.

"Ez általános politikai erőszaknak a része, amit az USA-ban valami szédült elkezdett és végigfutott a világon, mint tulajdonképpen minden jelenség, amiről mostanában beszélgetünk. Tehát mint egy mesterséges járványt öntik be az emberekre az abnormálisat, az elviselhetetlent, a megmagyarázhatatlant. (… ) A térdelés vagy nem térdelés az ember szuverén joga. Térdeljenek le azok a gyarmatosító országok, amelyek a végletekig kizsigerelték a gyarmatokat és mindmáig kizsigerelik"

- reagálta Kondor Katalin.

Párkányi Eszter színművész a színház világából hozott példával élve mondta:

"Amikor van egy dramatizálandó helyzet, akkor pontosan tudják az azon dolgozó szakemberek, rendező, színész, hogy egy adott helyzethez mi való gesztusrendszerében: mi kevés vagy mi túlzás. A soknál több az elég. Tehát ehhez a helyzethez ez a fajta letérdeplés még minimálisan is túlzásnak mondható dolog."

 

 

Teljes műsor:

Hír TV

További epizódok

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne. 2021. július 01.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne. 2021. június 24.
Címlap: Micsoda család? - mesekönyv készült a szivárványcsaládok életéről

Címlap: Micsoda család? - mesekönyv készült a szivárványcsaládok életéről

A Címlap vendégei Rusz Edit szexuálpszichológus, Vásári Mónika színművész és Máthé Zsuzsa újságíró voltak. 2021. június 03.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az átpolitizálás már a mesékkel kezdődik?

Címlap: Az átpolitizálás már a mesékkel kezdődik?

Rátkai Erzsébet iparművész, díszlet- és jelmeztervező, Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke és Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője voltak M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!