2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Címlap

Címlap: Térdeljenek le azok az országok, amelyek a mai napig kizsigerelik a gyarmatokat

Érintettük a rasszizmus kérdéskörét, tekintettel az ír-magyar meccsen történtekre. Homofóbia elleni kiállítást nyílt Terézvárosban. Aztán hoztunk néhány filmet, sorozatot, amely egyesek szerint nem pc már napjainkban. Átírt történelem, átírt alkotások? Ezek és sok más téma is terítékre került a Címlap című műsorunkban, amelyben M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei Timkó Eszter színművész, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Kondor Katalin újságíró voltak.

  • Címlap: Térdeljenek le azok az országok, amelyek a mai napig kizsigerelik a gyarmatokat

Óriási a felháborodás, hogy magyar ember ki előtt térdel le és ki előtt nem. Ha a magyar-ír meccset látták, vagy az utána következő eseményeket követték, akkor lehetett olvasni például Niedermüller Péter nyilatkozatát, aki azt mondta: jobb volt azon a napon írnek lenni. Orbán Viktort is kérdezték ezzel kapcsolatban, hogy ezt a BLM-mozgalmat mennyire kell támogatni egy ilyen jelenséggel, mint a térdeplés

- vezette fel a beszélgetést M. Dobos Marianne.

"A Magyar Labdarúgó Szövetség évek óta csatlakozott a Gyűlölet nem pálya kampányhoz, ezzel tulajdonképpen kifejezték, hogy a rasszizmusnak minden formáját elítélik. Egy éve jött be jobban a köztudatba a térdeplés a sportmeccseken" 

- mondta Párkányi Eszter.

"Ez általános politikai erőszaknak a része, amit az USA-ban valami szédült elkezdett és végigfutott a világon, mint tulajdonképpen minden jelenség, amiről mostanában beszélgetünk. Tehát mint egy mesterséges járványt öntik be az emberekre az abnormálisat, az elviselhetetlent, a megmagyarázhatatlant. (… ) A térdelés vagy nem térdelés az ember szuverén joga. Térdeljenek le azok a gyarmatosító országok, amelyek a végletekig kizsigerelték a gyarmatokat és mindmáig kizsigerelik"

- reagálta Kondor Katalin.

Párkányi Eszter színművész a színház világából hozott példával élve mondta:

"Amikor van egy dramatizálandó helyzet, akkor pontosan tudják az azon dolgozó szakemberek, rendező, színész, hogy egy adott helyzethez mi való gesztusrendszerében: mi kevés vagy mi túlzás. A soknál több az elég. Tehát ehhez a helyzethez ez a fajta letérdeplés még minimálisan is túlzásnak mondható dolog."

 

 

Teljes műsor:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) célja, hogy összehozza a békepárti és szuverenista erőket, mert ezek osztják a nyugat igazi civilizációs értékeit, az Isten-haza-család hármas egységét - mondta az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója szerdán Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!