2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Címlap

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Mi számít még női privilégiumnak? A kérdés már azért is aktuális, mert az Európai Parlament úgy döntött, ezentúl férfiak is szülhetnek! A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

  • Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Intézményesítik az elmebajt – így reagált Laborczy Szilvia arra, hogy a jövőben a férfiak is szülhetnek gyereket. A Néven Nevezem blog szerkesztője szerint az ember szinte úgy érzi, mintha egy vígjátékot nézne. Felelevenítette a Brian élete című film ikonikus jelenetét, amikor Stan arról álmodozik, hogy a többiek hívják Lorettának, mert nő akar lenni és gyerekeket akar szülni, majd azt kérdezik tőle, miben akarja kihordani, egy szatyorban? Laborczy Szilvia szerint ez a lényeg, egy férfi nem tud kihordani egy gyereket, mert nincsen méhe, nők tudják kihordani a gyereket.

Az Európai Parlamentben megint nem azzal foglalkoztak, amivel kellett volna

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője szerint. Rámutatott, ugyanebben a dokumentumban azt is kimondták, hogy az abortusz egy emberi jog, az abortusztilalom pedig egyfajta erőszak.

Vannak olyan történészek, akik kifejezetten a nagy civilizációk bukásainak okaival foglalkoznak és ők megállapították, hogy számos a hanyatlás alatt jöttek elő olyan témák, mint az androgünitás, valamint az eltérő szexuális orientációk, tehát most valószínűleg egy ilyen szakasz végén vagyunk mi is – tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy baloldali magyar EP-képviselők is megszavazták azt, hogy szülhessenek a férfiak, Timkó Eszter reményét fejezte ki, hogy

ez a fagyi fog visszanyalni, hogy a választások előtt kanyarban kiderüljön, ki a normális és ki nem.

Ha ilyen európai parlamenti minőségű döntéshozó emberek vannak, akkor ők ne döntsenek a mi dolgainkról, a kutyámat sem bíznám rájuk – jelentette ki.

Sáfár Mónika elmondta, sokat jár vidékre, és amikor feldob egy ilyen témát, akkor látni, hogy „mindenkinek megvan a józan paraszti” esze (…) azért abban még bízni lehet, hogy emberek azt mondják, az ég kék, a fű zöld.

Teljes adás:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Román katonák lepték el Nagyváradot

Román katonák lepték el Nagyváradot

Estébe nyúló katonai parádéval ünnepelték meg szombaton Nagyvárad román megszállását. Szent László városába 105 éve, 1919. április 20-án vonult be a román hadsereg. Akkor mindössze 5 százalékos volt a románság aránya a városban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!