2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Civil kör

Civil kör: Határon túli magyar politikusok is elítélik Szabó Tímea kijelentéseit

Civil kör című műsorunk és Szabó Anett műsorvezető vendégei voltak Trombitás Kristóf publicista, Lánczi Tamás politológus, Megadja Gábor eszmetörténész és Szakács Árpád újságíró.

  • Civil kör: Határon túli magyar politikusok is elítélik Szabó Tímea kijelentéseit

Tömeges gyilkossági kísérlet vagy hadgyakorlat? Újabb vitát generált a koronavírus fertőzöttek számára felszabadítandó ágyakkal kapcsolatos kormányzati bejelentés. Hogyan hat akár ez, akár az elbocsátott egészségügyi intézményvezetők ügye a társadalom bizalmi indexére? Az Európai Bizottság alelnöke szerint a magyar járványügyi intézkedések nem ellentétesek az uniós joggal, vajon enyhül-e a hazánkkal szembeni brüsszeli álláspont? Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a műsor vendégei.

„Én azt hittem, hogy azért a magyar baloldal az elmúlt 15-20 évet elnézve már tovább jutott azon, hogy ökölbe szorult fejű módon gyűlölködik a határon túli magyarok ellen. Én azt hiszem, remélem, hogy ez már nem hullhat termékeny táptalajra. Ezen már túl van a magyar társadalom.”

- jegyezte meg Trombitás Kristóf publicista a műsor kezdetén.

„Nem tudom, hogy hányan tudják beazonosítani, hogy Szabó Tímea egyáltalán melyik pártformációban, melyik frakcióban ül, hova tartozik éppen. Viszont az látható ebből a felszólalásból, hogy ki az, aki az ellenzéki térfélen osztja a lapokat és ez Gyurcsány Ferenc.”

- hívta fel rá a figyelmet Lánczi Tamás politológus.

„Az mindenképpen érdekes, hogy ez az adakozás, csak akkor zavarja egyébként a baloldali és a liberális képviselőket, ha az érintettek magyarok.”

- tette hozzá Megadja Gábor eszmetörténész.

„Ez a kijelentés, ez a felszólalás egy mérföldkő. Ilyen szintű hangnemet, ilyen szintű megnyilvánulást balliberális vonalon meglehetősen keveset találhatunk.”

- hangsúlyozta Szakács Árpád újságíró.

Kapcsolódó anyagok:

Brenzovics László: A humánum ellen hatott Szabó Tímea parlamenti felszólalása

Menczer: Szabó Tímea magyarellenes tevékenységet folytat

Szijjártó Péter: A román nagykövet hisztériát kelt

Troll: Szabó Tímea egy típushiba az ellenzéken belül is

Ismét románnak nevezte az erdélyi magyarokat a Párbeszéd képviselője

Koronavírus – Falus Ferenc lebuktatta a hazudozó libsiket: nem magas a halálozási arány Magyarországon

Bölöni László üzenete Szabó Tímeának: Mi, erdélyiek és székelyek nem felejtünk!

Gulyás: Szabó Tímea felszólalása hungarofób és xenofób volt

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!