2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Budapesti srácok

Budapesti srácok: A Gergely-sávoktól a buszmutyiig

Budapest az ígéret földje: józsefvárosi méhek, hosszú kocsisorok a zöldítés helyett, 150 ígéretből 17 valósult meg. A „fővárosért aggódók” kedvenc magazinja, a Budapesti srácok ezúttal azt mutatta be, miként telt 2020 Karácsony Gergellyel a fővárosban.

  • Budapesti srácok: A Gergely-sávoktól a buszmutyiig

A balliberális Karácsony Gergely a 2019-es kampányban sokat ígért, de aligha a zűrzavarra és a káoszra gondolt. 150 ígéretéből eddig 17 teljesült, 3 pedig csak részben. Persze, tudjuk: ez csak az első év és a „gonosz” kormány is csak elvon, betart.

A főpolgármester egyik első, átfogó intézkedése volt a klímavészhelyzet kihirdetése. A nagyívű tervekből a párakapuk és az ivókutak valósultak meg. A területért felelős Dorosz Dávid pedig az elsők között lépett le.

Az igazi mézes élet reménye Józsefvárosban csillant fel. A főváros VIII. kerületében méheknek akartak élőhelyet csinálni a buszmegállók tetején. A rovarok végül máshol találtak otthonra.

Az tavasszal kiderült, ha valamit nagyon akar Karácsony, azt megcsinálja. Ilyen volt a biciklisávok kialakítása, a végeredmény pedig káosz lett, a főpolgármester által vizionált kerékpárosok hosszú sora pedig nem jelent meg a Nagykörúton.

Az idén az is kiderült, mire nincs ideje a balliberális városvezetőnek. Tavasszal berobbant a járvány a Pesti úti idősek otthonában. Karácsony nem talált hibát az ottani ellátásban. Bringával betekert a Parlamentbe, beült a népjóléti bizottság ülésére és elkezdett mesélni. Szerinte volt orvosi jelenlét az intézményben, sőt az idősek otthona 10 orvossal állt szerződésben, amit Müller Cecília országos tisztifőorvos cáfolt.

Nyáron kiderült, hogy a közbeszerzések lebonyolításában sem jeleskedik a főpolgármester. A Lánchíd felújítása még mindig nem kezdődött el. A közbeszerzést végül kiírták. Az ősszel pedig megtudtuk, óránként 25 ezer forintért monitorozza a „Transparency International Magyarország” a Lánchíddal kapcsolatos közbeszerzési eljárást.

Mint ismert Karácsony Gergely a kampámnyában átláthatóságot ígért. Az átláthatóság jegyében elindult a buszbeszerzés is. Aztán kiderült: Se buszai, se alkalmazottai nincsenek a BKV-tenderen befutó cégnek. S a pikantéria: Tüttő Kata főpolgármester-helyettes korábbi élettársához, Leisztinger Tamáshoz köthető cég nyerte meg a buszbérlési pályázatot. A következmények persze ezúttal is elmaradtak.

Teljes adás:

HírTV

 

További epizódok

Budapesti srácok: Súlyos milliárdokat bukik Budapest

Budapesti srácok: Súlyos milliárdokat bukik Budapest

Buszmutyi, bkv reklámtender, a Blaha Lujza tér felújítása, de a sorból nem maradhatott ki a közlekedési káosz sem. 2021. július 02.
Budapesti srácok: Hazugságkampány után hazugságpolitika Újpesten

Budapesti srácok: Hazugságkampány után hazugságpolitika Újpesten

Egy dolog biztos: minden áll, de azt senki sem mondhatja, hogy a fű sem nő a főváros IV. kerületében! 2021. június 25.
Budapesti srácok: Elkerülni a dugót csak hajnalban és éjjel lehet Budapesten!

Budapesti srácok: Elkerülni a dugót csak hajnalban és éjjel lehet Budapesten!

Torlódás, dugók, káosz - pár hete így kezdődik szinte minden hétköznap Budapest belvárosában. A Budapesti srácok e heti adásában körbejárta a témát. 2021. június 18.

Legfrissebb híreink

Virág Barnabás: Normalizálódott a kamatkörnyezet

Virág Barnabás: Normalizálódott a kamatkörnyezet

A Monetáris Tanács az effektív ráta 100 bázispontos csökkentésével lezárta a rendkívüli kamatkörnyezet normalizációját, összezárt az alapkamat és az egynapos betéti gyorstender kamata - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke online háttérbeszélgetésen kedden.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!